De een noemt kitesurfen een verslaving, de ander een drug om normaal te kunnen functioneren. Zodra je je eerste rakjes hebt gevaren voel je de adrenaline door je lijf stromen en realiseer je je dat je niets anders meer wilt. Het buiten zijn en een zijn met de elementen doet je alles even vergeten. Het gevoel van ultieme vrijheid! Daarnaast brengt kitesurfen je naar de mooiste plekken op de wereld waar je anders nooit zou komen.

Wanneer de wind je leven bepaald heb je het virus duidelijk te pakken.

Herken jij jezelf in deze 10 tekenen?

  1. Je checkt de hele dag door de voorspellingen

Het begint ’s ochtends al als je wekker gaat. Het eerste wat je doet is je telefoon pakken en de voorspellingen bekijken op websites als Windfinder en Windguru. Is de ene negatief, dan zoek je verder tot je een windvoorspelling hebt gevonden die je wel bevalt. Je weet al precies wanneer de apps de voorspelling verversen.

Tijdens het werkt check je nog even een paar keer de voorspelling. Ziet het er over twee dagen goed uit? Dan doe jij er alvast alles aan om je agenda leeg te ruimen zodat je een dag vrij kunt nemen.

  1. Je verliest de wind nooit uit het oog

Waait het al? Waait het al? Jij verliest de wind geen moment uit het oog. Je doet wel alsof je zo relaxed bent maar ondertussen check je constant of je de bomen al ziet bewegen.

The waiting game
The waiting game
  1. Je raakt lichtelijk geïrriteerd als het twee weekenden niet waait

Je hoopt natuurlijk dat je elke vrije dag of elk weekend het water op kunt. Als het een tijdje tegenzit raak je lichtelijk geïrriteerd. Weer geen wind, weer een week wachten en hopen. En de voorspellingen zagen er begin van de week nog zo goed uit.

  1. Je offert een deel van je huis op voor al je gear

Je hebt inmiddels al een deel van je garage, schuur of kast opgeofferd voor je kitesurf spullen en je boards staan door het hele huis heen verspreid. Waar je, voordat je begon met kitesurfen, nog dacht te weinig ruimte te hebben gooi je nu met liefde het een en ander weg zodat je ruimte hebt om je spullen op te bergen. Leeg plekje aan de muur? Dan hang je daar toch gewoon een board op i.p.v. een foto of schilderij?

  1. Je koopt liever een nieuw wetsuit dan nieuwe kleren

Je normale kloffie? Die draag je tegenwoordig toch alleen nog maar op het werk. Verder loop je het liefst zoveel mogelijk rond in je wetsuit. En je wilt er toch een beetje goed uitzien?

  1. Alles wat je hebt zit onder het zand

Heb je net je huis schoongemaakt, zit het weer onder het zand. Je schoenen slaan bruin uit, je bent inmiddels gewend aan zand in je bed en je auto ziet eruit als een tweede strand. Ach, wat maakt het ook uit?

  1. In je dromen land je alle tricks al

In je dromen doe jij met gemak een double hintenberger mobe en trek je de meest stylische board-off kiteloops zoals Kevin Langeree. Nu nog in het echt…

Crash
Blijven lachen na een crash
  1. Je hebt als eens nagedacht om te stoppen met werken en de wereld rond te kiten

Je weet dat je niet zomaar kunt stoppen met werken, maar beeld je geregeld in hoe fijn het zou zijn als je 365 dagen per jaar op de meest mooie plekken ter wereld kunt kitesurfen… Of in ieder geval voor een paar maanden?

  1. Je plant niks meer vooruit (behalve kitesurf vakanties)

Je niet-kite-vrienden weten inmiddels dat ze moeten wachten. Jij plant namelijk niks meer vooruit, pas als je weet dat het écht niet gaat waaien bel je ze op om af te spreken.

  1. Je ziet jezelf niet samen met iemand die je passie niet deelt

Iemand die je passie voor kitesurfen niet deelt, zal je nooit begrijpen. Hij komt immers op de tweede plek.

 

Herken jij jezelf in deze 10 tekenen of mis je nog iets? Laat het weten in een reactie.
Wil jij jezelf ook kunnen herkennen in deze 10 tekenen? Boek dan snel een kitesurf cursus & get hooked!Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie