Wandelen op het strand terwijl je de golven op het zand hoort slaan en daarna een drankje met op de achtergrond de ondergaande zon. Het strandleven heeft iets magisch! Of je nu actief bezig bent op het water (denk aan kitesurfen, golfsurfen, suppen) of gewoon relaxed hangt bij een strandtent, op het strand is het altijd genieten. Wat is het dat het strandleven zo bijzonder maakt?

10x waarom het strandleven het fijnste leven is

 1. Het maakt je gelukkig (onderzoek)

  Meerdere onderzoeken wijzen uit dat er een verband is tussen de geestelijke gezondheid en het kijken naar de zee of oceaan, ook wel bekend als de ‘blue mind’. Wanneer we bij het water zijn hebben onze hersenen rust van overstimulatie.

  Bioloog en onderzoeker Wallace J. Nichols schreef er een boek, inmiddels bestseller, over:
  Blue Mind: The surprising science that shows how being near, in, on, or under water can make you happier, healthier, more connected, and better at what you do

 2. Alles smaakt beter op het strand

  Een (wit)biertje/wijntje thuis of op het strand? Geef toe, het smaakt allemaal net wat beter als je op het strand bent.
  Drinks at the beach

 3. No stress

  De zee en het strand hebben een heilzame werking. Je voelt je kalmer, frisser en positiever. Dit komt mede doordat je aan zee weinig prikkels hebt en de horizon rust uitstraalt. De zon op je huid, wind door je haren en zand aan je voeten zorgen voor een stimulatie van de zintuigen.

 4. Vitamine D

  Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Ons lichaam kan vitamine D onder invloed van zonlicht zelf aanmaken. Vitamine D is nodig om calcium en fosfor uit je voeding te halen zodat het lichaam het kan opnemen.

  En laat het nou vooral in het voorjaar en in de zomer doorgaans zonniger zijn aan de kust dan in het binnenland!

 5. Vitamine Sea

  “All you need is a good dose of vitamin sea”

 6. Zout water is goed voor je huid en lichaam

  Zeewater is goed voor de huid. Het zit vol mineralen als natrium, chloride, magnesium en calcium. Wondjes herstellen sneller en het werkt het goed tegen acne. Deze mineralen worden ook ingeademd in de vorm van negatieve ionen. De zeelucht is een medicijn wat je inademt. Het verbeterd o.a. de orgaanfuncties en is een boost voor je celstofwisseling.

  Verkouden? Neem een goede duik en je hebt een gratis zoutoplossing/neusspray.

  feet in the sand

 7. Natuurlijke peeling

  Op het strand heb je de kans om je benen, voeten en hielen te exfoliëren. Te wat? Juist, dat dacht ik ook. Exfoliëren is het cosmetisch gebruik om dode huidlagen te verwijderen. Met andere woorden: wrijf het zand zachtjes op je huid (bijvoorbeeld na het zwemmen als de huid nog wat nat is). Op deze manier verwijder je de dode huidcellen van de opperhuid en worden je benen en voeten weer lekker zacht. Een natural foot spa treatment!

 8. Gevoel dat je helemaal weg bent

  Een met de natuur, rust en ruimte en genieten van prachtige zonsondergangen. Na een paar uur op het strand heb je het gevoel idee dat je al drie dagen vrij bent terwijl je ’s ochtends misschien nog op kantoor zat.

 9. Strandfeestjes

  Feestjes en optredens zijn altijd leuker op het strand. Voetjes in het zand, een drankje in je hand en swingen maar!

 10. Slapen als een roos

  Zon zorgt ervoor dat melatonine levels onderdrukt worden. Het zorgt ervoor dat je lichaam wakker blijft en dat je actiever bent overdag. Tevens verbeter je hiermee de melatonine aanmaak in de avond. Met als resultaat dat je waarschijnlijk heerlijk zult slapen.

  En vergeet niet dat heerlijke rozige gevoel na een dag op het strand. Het moment dat jij je kussen raakt ben je weg.

Lees ook: Waarom kitesurfen de perfecte workout is voor een #fitgirl

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie