Niemand is perfect, en dat hoeft natuurlijk ook niet. Kitesurfers houden er echter wel een aantal bijzondere (slechte) eigenschappen en gewoontes op na. Let wel op als je een kitesurfer op een van deze slechte eigenschappen of gewoontes aanspreekt want in hun eigen ogen is dit natuurlijk niet waar… Dit komt o.a. doordat ze door hun verslaving (=kitesurfen) niet meer helder na kunnen denken. Ben je zelf een kitesurfer? Dan weet ik zeker dat je een aantal van deze eigenschappen en gewoontes herkent, geef maar toe!

10 slechte eigenschappen en gewoontes van een kitesurfer

1. Afspraken last minute afzeggen

Heb je een afspraak staan met een kitesurfer? Dan weet je pas op het moment dat hij/zij er is of de afspraak ook echt doorgaat. Grote kans dat hij/zij onderweg is, de bomen heen en weer ziet gaan en toch besluit door te rijden naar het strand.

2. Wereld aan smoesjes

Kitesurfers hebben een boek vol met smoesjes klaarliggen die ze kunnen gebruiken als ze last minute af moeten zeggen, of liever het weekend vrij willen houden omdat er kans is op wind. En ze zijn niet verlegen om de meest ’slechte’ smoezen in de strijd te gooien.

3. Egoïstisch

Veel kitesurfers hebben een groot ego. Ze denken dat ze de betere kiters op het water zijn en dat voor hun dan ook andere regels, of eigenlijk geen regels, gelden. Zo gaan ze er vanuit dat je ze voorrang geeft en doen ze al hun tricks zo dicht mogelijk langs het strand, ook wel de show-off kiters genoemd. Vaak denken ze dat ze alleen op het water zijn en houden geen rekening met andere watersporters.

Eigenschappen show off kiter

4. Snel afgeleid

Heb je eindelijk een goed gesprek met een kitesurfer, is hij/zij ineens afgeleid door de bladeren van de boom die heen en weer gaan. Dag goed gesprek! Hij/zij is al afgeleid bij het minste en geringste zuchtje wind.

5. Materialistisch

Een beetje kitesurfer is materialistisch ingesteld of wordt het vanzelf naarmate de tijd verstrekt. Je hebt nooit genoeg kitesurf spullen in huis en wilt natuurlijk mee met de nieuwste trends op het gebied van materiaal.

6. Grumpy / kortaf

Als het al een tijd windstil is kan je maar beter oppassen bij kitesurfers. Het kleinste meningsverschil kan al snel uitgroeien tot een flinke discussie. Kitesurfers die al een tijd droog staan (há há) kunnen een tikje grumpy/chagrijnig worden. Laat ze een beetje met rust, zodra ze weer het water op kunnen trekken ze wel weer bij.

7. Saai

Surfers, dat zijn toch van die levendige types? Vergeet het maar… De wannabees wellicht maar de hardcore kitesurfer die wilt de volgende dag gewoon fit zijn voor een lekkere kite sessie. Helemaal niet op vrijdagavond naar de kroeg maar op tijd het bed in voor een mooie sunrise sessie. #boring

8. Sensatie zoekers

Kitesurfers zijn echte sensatie zoekers, ze moeten continue gevoed worden met adrenaline. Stel je een keer voor om samen te gaan SUP’pen dan is zijn/haar reactie waarschijnlijk: “SUP’pen? Dat is zóóó suf…”

Kitesurfen IJmuiden

9. Perfectionistisch

Terwijl andere kitesurfers en/of toeschouwers denken: “wauw, wat een vette trick”, is het voor de kitesurfer zelf nooit perfect. Je sprong kan altijd nog hoger en je tricks kunnen altijd net wat cleaner. Het is nooit goed genoeg!

10. Verslaafd

Kitesurfen is nu eenmaal een verslaving en daar horen alle kenmerken van een verslaving en eigenschappen van een verslaafde dan ook bij…

In hoeveel van bovenstaande eigenschappen/gewoontes herken jij jezelf?

Apex Adventures

 

Auteur

Schrijf een reactie