Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat sunset sessies iets magisch hebben en misschien wel de mooiste kitesurf sessies zijn. Na een (lange) dag op het werk snel in de auto en door naar het strand om nog even het water op te gaan. Een broodje in de auto weghappen, nette kloffie uit, wetsuit aan, kite oppompen en varen tot het licht uit gaat… Dát zijn de avonden die we niet snel vergeten.

Maar wat is het dat deze sessies zo magisch maakt?

5x waarom after-work-sunset-sessies de mooiste zijn:

  1. Het gevoel dat je al drie dagen vrij bent

Je hebt een drukke dag gehad op het werk en ziet wellicht al op tegen de volgende dagen als je ziet hoe vol je agenda is. Is het al weekend? Tussen alle drukte door besluit je toch snel nog even naar het water te gaan. Goede beslissing!

Twee uur later wordt het donker en je sessie zit erop. Je staat helemaal zen op het strand en hebt ineens het gevoel dat je al drie dagen vrij bent… Dit is zo’n fijn gevoel!

  1. Haal alles uit je dag

Je kunt na het werk natuurlijk koken, op de bank gaan zitten en de tv aanzetten. Of binnen de vier witte muren van de sportschool gaan zitten. Maar je kunt ook je kitesurf spullen inpakken, een broodje in de auto eten en het water opgaan. Waar haal je meer voldoening uit

Bang dat je laat thuis bent na je sessie? Je krijgt er zoveel energie van dat een uurtje minder slaap niet uit maakt.

Sunset kite sessions

  1. Geen verwachtingen = beste resultaten

Vaak komen after-work-sunset-sessies onverwachts of je hebt de hele dag gewerkt waardoor je eigenlijk nog niet na hebt kunnen denken over je sessie. Dit in tegenstelling tot een weekend met volop wind waarbij je op vrijdag al gaat bedenken wat je wilt leren.

Doordat je tijdens deze avondsessies vooral gewoon “even lekker wilt varen” heb je geen verwachtingen, ga je helemaal op in de flow en lukken veel tricks ineens wel.

Geen druk, helemaal opgaan in het moment en vooral… genieten!

  1. Alleen op het strand

Terwijl de badgasten rond een uur of 5 hun spullen inpakken en naar huis vertrekken omdat de thermische wind ineens opsteekt, kom jij aan op het strand. Zo druk als het overdag was, zo verlaten is het in de avond. Alleen jij en een paar andere kitesurfers.

Geen mensenmassa, muziek uit boomboxen en schreeuwende kinderen. Enkel een paar locals die nog even een rondje doen met de hond. Helemaal zen!

IJmuiden

  1. De natuur op zijn mooist

Zonsondergangen, je kunt er geen genoeg van krijgen. Ze zijn en blijven magisch.
De lucht kleurt op zijn eigen manier en kan voor een schitterend kleurenspektakel zorgen. Met name de ‘golden hour’ (het moment vlak voor zonsondergang) doet het ‘m. De lucht kleurt rood-oranje-geel en heeft een warme uitstraling. Een cadeautje van moeder natuur.

En daar vaar jij dan, één met de natuur, de sunset tegemoet…

Herkenbaar?

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie