Ben je single en op zoek naar een partner dan is het als kitesurfer vaak lastig om dates te plannen (iets met wind), waardoor het zomaar zo kan zijn dat jij twee keer achter elkaar af moet zeggen. Kom je eindelijk opdagen dan kan jij urenlang praten over je passie: kitesurfen. Je date, een niet-kitesurfer, begrijpt niet wat jij voelt waardoor er al snel irritaties en/of discussies ontstaan en je date er wel klaar mee is. Het probleem is dat de meeste niet-kitesurfers niet begrijpen wat jij voelt, terwijl jij als kitesurfer juist graag je passie met iemand wilt delen. Lastig dus!

Oplossing? Date een kitesurfer!
Lees verder voor tips voor het vinden van een single kitesurfer.

Waarom kitesurfers het beste een kitesurfer kunnen daten

 1. Niet bang voor stiltes op je first date

Gespreksstof genoeg! Jullie kunnen avonden volpraten over jullie kitesurf ervaringen, gear, vakanties, hardste crashes, enzovoorts. Echt, dit is zo’n verademing en maakt het zoveel makkelijker!

 1. Als hij (of zij) zelfs leuk is als ie aanspoelt in een wetsuit met zijn haren door de war…

Dan zal je ’s ochtends ook niet schrikken

Je kent het wel, van die feestjes waarbij iedereen zich opdoft en je denkt een onwijs leuke vent/meid aan de haak te hebben geslagen… Jullie gaan een paar keer op date en dan komt die ochtend dat je naast elkaar wakker wordt. Je ziet ineens de ware aard van je date (haar door de war, geen make-up, etc) en schrikt je rot!

Wees gerust, dat gaat je nu niet gebeuren. Jullie hebben elkaar namelijk al meerdere malen op het water gezien, in wetsuit, geen make-up, haar door de war, etc. Als je date zelfs dan leuk is, dan valt het ’s ochtends ook allemaal wel mee! 😉

 1. Dates op het strand #beachlife

Jullie hebben een date gepland maar het blijkt ineens te gaan waaien. Geen probleem! Jullie zien elkaar op het strand en doen na de kitesessie samen een drankje bij de strandtent terwijl de zon langzaam onder gaat. Magisch!

Kitesurfen Wijk aan Zee

 1. Je begrijpt elkaar

Dit kan bij kitesurfers en niet-kitesurfers nog weleens tot grote problemen lijden, en dat is niet gek want het is voor iemand die niet kite moeilijk te begrijpen hoe jij je voelt. Waarom jij urenlang over je passie kunt praten en er je leven op ingericht hebt.

Het geeft een goed gevoel om iemand te daten die jou echt begrijpt. Zit je te balen omdat die goede voorspelling op het laatste moment weer helemaal ingekakt is en wil je daar je hart over luchten? Hij/zij snapt je!

 1. Share the stoke!

Tenslotte is er toch niks fijner dan je passie te kunnen delen met iemand? Samen afreizen naar de mooiste kitesurfbestemmingen ter wereld, elkaar helpen bij nieuwe tricks, elkaars gear kunnen gebruiken en eindeloos te kunnen praten over jullie passie.

Kitesurf together

Hoe vind je een single kitesurfer?

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe vind je die ene single kitesurfer dan? Want om nu na elke kitesessie, met je natte handen, snel je telefoon te pakken om te kijken op Tinder of Happn wie er in de buurt is, is ook weer zowat. Waarschijnlijk is 99,9% van de kitesurfers daar op dat moment niet eens mee bezig. Die zijn nog helemaal stoked van hun sessie, lezen eerst de Woo uit, bespreken met elkaar welke tricks ze hebben gedaan en hoe het ging, etc.

3 tips voor het vinden van een single kitesurfer

 1. Boek coachingslessen bij meerdere kitesurfscholen

Als je echt desperate bent en geld over hebt kan je altijd eens een rondje Nederlandse kitesurfscholen doen en een coachingles boeken. In de hoop date je een leuke vrijgezel als instructeur krijgt.

 1. Ga naar feestjes bij strandtenten als Aloha, Timboektoe, The Spot, Natural High en BLOW

Hier zijn de surfers! Ja inderdaad… surfers, in het algemeen dus. Je moet op een of andere manier nog even de KITEsurfers uit de menigte proberen te selecteren.

 1. Gemixte kitesurf-groepsreis

Een (gemixte) kitesurf groepsreis is ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en grote kans dat er wel een vrijgezel bij zit. Of iemand waarvan de relatie op de klippen loopt omdat hij/zij persé op kitesurf vakantie wilde en de ander nu alleen thuis zit.

Wist je trouwens dat VillaVibes – Groepsreizen voor hoger opgeleide singles tegenwoordig ook kitesurfreizen voor singles aanbiedt?

SLA JE SLAG!

Apex Adventures

Auteur

4 Comments

 1. Goh, blij dat ik al een kerel heb. En ja …hij doet aan kitesurfen. Pffff.

 2. Mariska Kuiper Reply

  Het zou leuk zijn als er een datingapp voor uitsluitend kiters wordt ontwikkeld.. idee!!!??

Schrijf een reactie