De helft van de Nederlandse wintersporters kiest voor een wintersportvakantie in Oostenrijk. Het land telt meer dan 400 skigebieden en is daarmee een belangrijke en geliefde bestemming voor de wintersport. Van grote gebieden als Saalbach-Hinterglemm tot kleinere en sfeervolle gebieden als St. Johann.

Waarom kiezen voor een wintersport naar Oostenrijk?

  1. Gastvrijheid en gezellige berghutten

Oostenrijk staat voor gezelligheid en je thuis voelen. Het niveau van service en gastvrijheid is erg hoog. Je merkt het in de restaurants en gezellige berghutten maar ook in de chalets, pensions en hotels. Vaak worden deze accommodaties nog gerund door families en zijn ze voorzien van een gezellige stube waar je een biertje kunt drinken.

Berghut Oostenrijk

  1. Het eten (gastronomie)

Van Tiroler Gröstl tot Kaiserschmarrn en van Schitzel tot Apfelstrudel. Jij hoeft je op de piste niet druk te maken dat je te weinig eet. Wel hoe je na zo’n flinke maaltijd weer beneden komt… Oostenrijk kent veel lokale specialiteiten waarvan de Wiener Schnitzel misschien wel de bekendste is. Mijn persoonlijke favoriet is de Tiroler Gröstl, een traditioneel Oostenrijks recept. Oorspronkelijk gemaakt van restjes, maar zo lekker dat het een echt gerecht werd.

  1. Goede en moderne skiliften

De skigebieden in Oostenrijk beschikken over het algemeen over erg goede en moderne liften. Toerisme is dan ook inkomstenbron nummer één in Oostenrijk. Er wordt jaarlijks veel geïnvesteerd in het onderhoudt en moderniseren van de liften. Daarnaast worden er nog steeds nieuwe liften gebouwd om extra skigebieden aan elkaar te verbinden.

Skilift Oostenrijk

  1. Apres-ski

Tsja… voor de legendarische apres-ski moet je toch echt naar Oostenrijk! Van een drankje in een berghut op de piste tot dansen in de grotere discotheken in het dal. In tegenstelling tot andere landen begint de apres-ski in Oostenrijk al vroeg in de middag.

  1. Goede sneeuwcondities

Oostenrijk kent een lang en sneeuwrijk wintersportseizoen. De pistes zijn perfect geprepareerd en zijn voorzien van veel sneeuwkanonnen. Ga je vroeg of laat in het seizoen? Dan kan je altijd nog naar 1 van de 9 Oostenrijkse gletsjers waar je soms zelfs het hele jaar door kan skiën. Daarnaast doet Oostenrijk steeds meer aan snow farming. Wat? Ja, echt. Eind van het seizoen wordt de verse en goede sneeuw ingepakt en afgedekt met speciaal isolatiemateriaal. Het volgende seizoen wordt deze sneeuw uitgepakt en verspreid op de pistes. Zo ben je altijd verzekerd van goede sneeuw, ook vroeg in het seizoen.

Wintersport Oostenrijk

Waar gaat jouw volgende wintersportvakantie heen?

Auteur

Schrijf een reactie