Kitesurfen is niet zomaar een sport maar een lifestyle en dus is de kans groot dat je, als gaat shoppen, vooral kijkt naar surf-inspired merken. Tijdens je sessie is bijvoorbeeld een goede surf-/sport bikini en wetstuit een must en na je sessie hijs jij je het liefst in een lekkere warme sweater, zonnebril en cap op en gezellig nog een drankje doen op het strand. En als je daarmee de lokale (Nederlandse) ondernemers wat kan steunen is dat helemaal mooi meegenomen.

5x de leukste Nederlandse surf-inspired fashion & lifestyle merken

At Aloha

Kelly van At Aloha heeft het goed begrepen en wilt met haar merk de zomer, ook in de winter, naar Nederland halen. De producten hebben een beachy karakter en inspiratie doet ze dan ook op op het strand. Haar collectie bestaat uit leuke sieraden en accessoires maar ook fashion items als t-shirt, truien en shorts. Bestellingen worden geleverd in een leuk papiertje met stickers en een kaartje.

At Aloha
Sweater: At Aloha | Zonnebril: Blueprint

Blueprint

Op het strand is een trendy zonnebril natuurlijk een must. Blueprint Eyewear maakt leuke kleurige en stevige zonnebrillen maar ook goggles voor in de sneeuw. Daarmee richt het merk zich duidelijk op mensen met een actieve en sportieve levensstijl. Met hun aanwezigheid op events als Kiteboard Open is Blueprint inmiddels een bekende naam in de (kite)surf wereld.

En de prijs is trouwens net zo leuk! De zonnebrillen kosten tussen de 50 tot 60 euro.

Mystic

Een grote (internationale) speler inmiddels en je zou haast vergeten dat alles begonnen is in Nederland. Misschien wel een van de grootste fashion/lifestyle merken in de kitesurf wereld. Mystic is aanwezig op alle grote events en sponsoren de nodige nationale en internationale pro’s.

Watersport is voor Mystic geen hobby, maar een manier van leven. Naast kitesurfen zijn ze ook actief in de windsurf-, wakeboard- en sup markt. In hun collectie vind je zo’n beetje alles wat je op en naast het water nodig hebt, van wetsuits tot poncho’s en van trapezes tot impact vesten.

Zonnebril: Blueprint | Cap & shirt: Mystic | Ketting: At Aloha

Monique Rotteveel

Als je op het water staat wil je (als dame) natuurlijk een goede bikini. Niets zo vervelend als een bikini die net niet helemaal lekker zit of waar alles er bij één crash uit valt. Monique Rotteveel, oprichter en designer, haalt haar inspiratie uit de natuur. Op haar printen vind je vaak bladen, bloemen, veren, golven en palmbomen terug. Naast bikini’s heeft ze in haar collectie ook leggings, sweaters en tops. Perfect voor bijvoorbeeld surfen, hardlopen, fitness en yoga maar ook gewoon thuis.

Goede doel: van elke order wordt 1% gedoneerd aan projecten die plastic uit de oceaan halen, en voorkomen dat het erin komt.

Brunotti

Opgericht door een Italiaan die zich in 1979 in Nederland vestigde. Hij bracht zijn tijd graag door op de Noordzee en vond het belangrijk om er op het water ook goed uit te zien. Hij begon in eerste instantie met het shapen van zijn eigen surfboards waarbij hij felle kleuren gebruikte.

Nu, bijna 40 jaar later, is Brunotti gegroeid tot een all-boardsportsmerk en bekende speler in de surf wereld. Naast boards en kleding is er sinds enkele jaren een groot assortiment kite- en windsurf accessoires bijgekomen (van wetsuits tot trapezes).

Lees ook: Kitesurfen is niet zomaar een sport, het is een lifestyle

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie