Voor de meeste Nederlanders is het al “slecht weer” als het waait en/of een beetje regent. Toch zijn er een aantal outdoor activiteiten die juist (extra) leuk worden met dit weer. Je binnen opsluiten voor de tv terwijl het buiten een beetje waait of regent en de temperatuur gewoon aangenaam is, is natuurlijk hartstikke zonde. En wist je dat je lichaam ook vitamine D aanmaakt als het bewolkt is? Misschien wat minder dan wanneer de zon schijnt, maar hé! Daarnaast heb je daglicht nodig om te zorgen dat je biologische klok goed functioneert.

De leukste outdoor activiteiten met slecht weer

  1. Kitesurfen

Er is niks mooiers dan met een flinke bak wind en golven met je kite en board de Noordzee te trotseren. Natuurlijk duurt het even voordat je op dat niveau bent maar ook voor kitesurflessen heb je wel wat wind nodig. Lessen worden doorgaans gegeven van 12 tot ca. 25 knopen (afhankelijk van de school en locatie). De gemiddelde Nederlander begint op het strand vanaf een knoop of 15 al te zeggen dat hij/zij “gezandstraald” wordt. Beetje regen? Ach, nat word je toch…

Kitesurfen. In the flow

  1. Golfsurfen

In Nederland is het met name de wind die voor golven (swell) zorgt. Gezien de ligging van Engeland t.o.v. Nederland hebben we hier weinig groundswell. Golfsurfen kan zelfs in Nederland best uitdagend zijn. Natuurlijk hebben we hier geen mega golven van 5 meter maar er zitten soms best mooie dagen tussen. Prima condities om het golfsurfen een beetje onder de knie te krijgen. En aangezien je de hele tijd in het water ligt maakt het ook niet uit als het een beetje regent.

  1. Windsurfen

Nog zo’n wind- en wateractiviteit: windsurfen! Zonder wind wordt “wind”surfen natuurlijk lastig. Overal het algemeen gaat een windsurfles eerder door dan een kitesurfles, namelijk al met windkracht 2-3. Dit zijn de ideale omstandigheden om te werken aan je balans op het board en het oefenen met het zeil. Natuurlijk wordt het, als je het eenmaal kan, pas echt leuk bij minimaal windkracht 5. Windsurfen mag op meer plekken dan bijvoorbeeld kitesurfen. En ook hier geldt weer: nat word je toch!

  1. Blokarten

Blokarten? Grote kans dat je hier nog niet eerder van hebt gehoord, maar je hebt het vast eens gezien. Karretjes die met hoge snelheid over het strand rijden/zeilen (dus niet op het water maar over het zand). Er is geen ervaring nodig, een instructeur geeft je instructies en je bent klaar om te gaan. Je hebt je ene hand aan het stuur en met de andere hou je de schoot (lijn) vast. Ja, je begrijpt het waarschijnlijk al, ook hier is wel wat wind voor nodig! Tevens een leuke outdoor activiteit voor een (bedrijfs)feestje.

Tip: Regent het of heeft het net geregend, neem schone kleding mee!

Blokarten

  1. Powerkiten

Powerkiten, ook wel vliegeren voor volwassenen genoemd, is een activiteit die je zowel alleen als in groepsverband kunt doen. Powerkites zijn van die grotere vliegers die je vaak op het strand ziet, met twee lijnen. De vlieger heeft meer kracht dan een ‘normale’ vlieger waardoor je echt kunt spelen met de wind en de kracht ervan kunt ervaren. Als je begint met kitesurfen oefen je vaak eerst ook even met een powerkite zodat je niet ineens verrast wordt door de kracht van de wind.

Valt het je op dat vrijwel al deze outdoor activiteiten op/bij het strand worden beoefend? Het strand is altijd een goed idee…

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie