Zin in een goede dosis adrenaline? In Nederland zijn genoeg extreme outdoor activiteiten te doen, ondanks dat we geen bergen of wilde rivieren hebben. De witte muren van de sportschool komen waarschijnlijk ook een keer op je af dus waarom niet lekker naar buiten voor wat echte ‘adventure’? In dit artikel hebben we 5 extreme outdoor activiteiten op een rij gezet.

5x extreme outdoor activiteiten in Nederland

Mountainbiken

Ondanks dat we in Nederland geen bergen hebben met toffe downhill parcours, liggen er in Nederland toch een aantal gave en uitdagende mountainbike trails. Vaak verstopt in de bossen liggen diverse singletracks die speciaal zijn aangelegd voor het mountainbiken, met korte en pittige klimmetjes, stijle afdalingen en diverse jumps waarbij je echt los kunt komen van de grond. Eerst een keer proberen? Er zijn meerdere plekken in Nederland waar je mountainbikes kunt huren en zelfs samen met een gids op pad kunt.

MTB winter trail

Flyboarden

Een paar jaar geleden hadden we hier nog nooit van gehoord maar tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbij komen op events en dergelijke: flyboarden. Met flyboarden word je door krachtige waterstralen uit het water gelift (tot wel 6 meter hoog) waardoor je het gevoel krijgt dat je vliegt. Je staat op een plank waar aan de onderkant twee straalpijpen zitten die via een waterslang verbonden zijn meteen waterscooter.

Kitesurfen

Toe aan een nieuwe kick? Het is in ieder geval mijn favoriet uit dit lijstje: kitesurfen! Bij kitesurfen word je door een vlieger vooruit getrokken over het water. Je staat op een soort wakeboard en de vlieger zit vast aan je middel waardoor je er niet persé sterk voor hoeft te zijn. Voor kitesurfen moet je wel eerst een goede cursus volgen voordat je het water op gaat omdat je anders een gevaar bent voor jezelf en voor anderen. Als je het varen eenmaal onder de knie hebt (neem daar flink wat tijd voor) kan je gaan kiezen of je je gaat richten op een bepaalde discipline binnen het kitesurfen, bijvoorbeeld freestyle, big air (=hoog springen) of wave (golven rijden).

Parachute springen

Wil je het écht hogerop zoeken? Ga dan voor een tandem parachute sprong! Geloof mij, hier krijg je echt een stoot adrenaline van. Je gaat natuurlijk samen met een getrainde parachutist naar beneden, daar hoef je verder niks voor te kunnen, je hebt enkel een dosis lef nodig. Om alleen te mogen springen heb je een opleiding nodig (logisch!). Meestal spring je van ca. 3 kilometer hoogte en haal je in je vrije val een snelheid van ca. 200 kilometer per uur. Parachute springen kan op meerdere locaties in Nederland maar Texel is wel een aanrader!

Motorcrossen

Zin om eens buiten de gebaande paden te treden? Ga dan eens een middagje off road motorcrossen. Waag je aan de vetste outdoor tracks op uitdagende terreinen! Natuurlijk krijg je een korte introductie en vaak zijn de motoren voorzien van een gas restrictor waardoor ze ‘m kunnen afstellen op jouw niveau. Off road motorcross vindt vaak op eigen terreinen plaats waardoor een rijbewijs niet nodig is. Wat je allemaal aan moet? Denk aan een helm, handschoenen, shirt + broek, bodyprotector, neck-roll-brace, kniebeschermers, laarzen en een bril. Dat geeft wel aan dat je het vrij extreem kunt maken… 😉

Voor welke van deze extreme outdoor activiteiten ga jij?

Auteur

Schrijf een reactie