Als je eenmaal begonnen bent met mountainbiken in Nederland zal je al snel merken dat je de behoefte krijgt om ook eens naar tracks in een bergachtig land als Oostenrijk te gaan om daar je downhill skills te testen/verbeteren. Op de Utrechtse Heuvelrug en in Limburg vind je tracks met leuke afdalingen maar het is natuurlijk niks bij de bergen in Oostenrijk. En laat Oostenrijk nou een aantal hele mooie tracks hebben liggen!

Fiets achterin/-op de auto en gaan! Waar je precies heen moet vertellen we je in dit artikel.

Mountainbike tracks in het Salzburgerland 

Bikepark Leogang

Een van de grootste en bekendste bikeparks van Europa ligt in het Salzburgerland: Bikepark Leogang. Het is ook niet zomaar dat hier de wereldkampioenschappen downhill plaatsvinden. Het park heeft maar liefst 9 verschillende afdalingen. Naast technische trails voor de pro’s heeft het park het grootste aanbod ‘beginnerstrails’ van Europa. Je vindt hier maar liefst 720km aan mountainbikeroutes en 480km aan fietsroutes in het dal.

Bij het park zit een fietsreparatiewerkplaats waar je je fiets na kunt laten kijken, je kunt er fietsen huren, er zijn douches en mogelijkheden om je fiets schoon te maken, WIFI, etc.

Het park trok in 2018 een recordaantal bezoekers en is op dit moment bezig met uitbreiding. Hier wordt in het voorjaar van 2019 meer over bekend gemaakt.

Bike Circus Saalbach Hinterglemm

Ook wel het bike-mekka van de Oostenrijkse alpen genoemd. Het Bike-Circus is geen bikepark… het is een hele fietsvallei met eindeloze mogelijkheden. Single trails en park trails voor zowel beginners als gevorderden, grote obstakels, lastige cross country routes, pump tracks, uitdagende drops, etc. Vier bergen en vier kabelbanen vormen de prachtige achtergrond van een 400km lang padennetwerk.

Neem af en toe even een pauze om te genieten van de mooie panoramische uitzichten!

Mountainbike Saalbach

Bikepark Wagrain

Rond Wagrain vind je meerdere mountainbikeroutes die zich uitstrekken over 300 hoogtemeters. Het park is iets kleiner dan de eerst genoemde twee parken maar ook hier genoeg downhill- en freeride-plezier.

Bikepark Wildkogel

Het hoogtepunt van Bikepark Wildkogel is de Nine-Knights-Trail. De trail start bij het bergstation en strekt zich uit over een lengte van 2.450 meter en 458 hoogtemeter. Onderweg kom je veel attracties/obstakels tegen. De trail loopt tot het middenstation en vanaf daar kan je weer omhoog. Het is ook mogelijk om verder naar beneden te gaan richting de Servus Line. De trail is in totaal 6,5km lang met 1.200 meter hoogteverschil.

Bikepark Maiskogel

Bikepark Maiskogel ligt vlakbij het dalstation van de Schaufelberg (Kaprun). Het park is maar liefst 2.000 m² groot en kent meerdere trails. Zo heb je een pro-line en een blue-line met elk drie kickers en een line met 2 drops en een kombocht. Maar dat is nog niet alles, je vindt hier namelijk ook nog een pumptrack.

Lees ook: 5x de mooiste mountainbike trails in Nederland

Auteur

Schrijf een reactie