Ben je tijdens de feestdagen goed verwend door vrienden/familie met kitesurf-gerelateerde cadeaus? Waarschijnlijk heeft de gever gezocht op internet naar ‘de beste cadeaus voor kitesurfers’ en denkt hij/zij een goede daad te hebben verricht. In eerste instantie ben je blij, totdat je je realiseert dat het cadeau helemaal niet zo leuk is als je eigenlijk dacht. Op internet zijn veel lijstjes te vinden met cadeau-tips en gadgets voor kitesurfers maar je leest eigenlijk nooit over de keerzijde van deze cadeaus. In dit artikel laten we zien waarom deze cadeaus helemaal niet zo leuk zijn.

De slechtste cadeaus voor een kitesurfer

1. Woo (1.0 – 2.0 – 3.0)

Met het krijgen van een Woo kan je gedag zeggen tegen je lekkere sessies! Denk je een goede sessie te hebben gehad en een nieuw record te hebben gesprongen, lees je na je sessie je Woo uit, valt het ontzettend tegen. Daar gaat dat lekkere gevoel!

2. Warme poncho

Mmm… eindelijk een warme poncho voor na het kiten. Juist ja, je hebt dus geen excuus meer om in de winter een sessie te skippen vanwege de kou.

3. Kitesurf map of the World

Je ziet steeds vaker wereldkaarten voor aan de muur met daarop populaire kitesurfspots. Nu word je dagelijks geconfronteerd met hoeveel spots je nog moet bezoeken en hoe weinig je er eigenlijk nog maar hebt gezien.

4. GoPro

Jij schept stiekem altijd een beetje op over je kite kunsten. Helaas komt daar een einde aan want nu staat het allemaal zwart op wit en reken er maar op dat er af en toe wordt gevraagd om wat te laten zien.

5. Surf Bikini

Gave kitesurf bikini gekregen? Tsja, daar heb je in Nederland natuurlijk (zichtbaar) niet veel aan. Moet je ook nog een vakantie naar een warm oord boeken om erin te kunnen ‘shinen’.

Egypte grab

6. Waterproof smartphone case

Jij hebt een waterproof case gekregen zodat je altijd kunt bellen als er nood is. Maar je vriend/vriendin/(schoon)moeder/vader kan jou nu dus ook altijd bereiken… Daar had je vast nog niet over nagedacht? Dag rust op het water!

7. Windmeter

Ken je dat? Van die heerlijke zomerse dagen waarbij je in eerste instantie hoopt dat de wind in de avond nog aantrekt? Je hangt de hele dag op het strand met een kater van de avond ervoor en hebt er eigenlijk wel vrede mee. Moet je uiteindelijk toch nog aan de bak omdat iedereen kan ‘zien’ dat het toch hard genoeg is gaan waaien.

8. GPS sporthorloge

Je roept altijd dat je sessies van 3 uur doet en wel 100km hebt gevaren maar nu kan iedereen zien dat het maar sessies van 1,5 uur zijn en je daarna lekker aan een biertje zit in een strandtent.

Ben jij nog steeds blij met je cadeau of heb je nu toch je twijfels?

 

Lees ook: 10x slechte eigenschappen en gewoontes van een kitesurfer

Auteur

Schrijf een reactie