Net weer terug van je kitesurf vakantie? Het is niet gek dat je bepaalde dingen mist als je weer terugkomt van vakantie. In tegenstelling tot veel vakantiegangers is dat bij kitesurfers echter niet het feit dat je de hele dag langs het zwembad kan liggen of op een doordeweekse dag tot 4 uur ’s nachts in de discotheek kunt hangen. Nee, als kitesurfers hebben we te dealen met andere ‘problemen…’.

10 dingen die je mist als je terugkomt van je kitesurf vakantie

1. De wind

Zekerheid heb je nooit maar als je een kitesurf vakantie boekt doe je dat doorgaans naar een bestemming met kans op veel wind in die periode. Bij thuiskomst is het weer wachten tot moeder natuur goed gezind is en ze ons mooie dagen met wind brengt. Wen maar weer aan één sessie per twee weken.

2. Hele dag actief zonder het ‘moeten’ gevoel

De hele dag sporten zonder dat je het echt in de gaten hebt. Ok, na een paar dagen voel je je spieren wel maar toch is het anders dan wanneer je elke avond naar de sportschool ‘moet’. Waait het? Dan WIL je het water op en MOET je niks. Heerlijk!

3. Bikini / boardshort sessies

Terug van een lekker warme kitesurf bestemming? Het wordt echt weer even wennen om je in zo’n full wetsuit te hijssen. Helaas zijn de dagen in Nederland waarop we echt lekker in bikini / boardshort kunnen varen op één hand te tellen.

4. De hele dag buiten zijn

We zijn in Nederland, zeker als het wat kouder wordt, al snel geneigd om onszelf thuis voor de tv op te sluiten. En dat terwijl we waarschijnlijk na elke vakantie tegen onszelf zeggen dat we dat toch echt wat minder moeten doen…

5. Blote voeten en flipflops

Dit geldt natuurlijk niet alleen als je terugkomt van een kitesurf vakantie maar van alle vakanties naar warme bestemmingen. Na twee weken lang op blote voeten en flipflops voelen die schoenen ineens heel benauwend aan.

6. Progressie

Leerde je op vakantie nog 3 nieuwe tricks in een week tijd, doe je er in Nederland weer een heel seizoen over. Op een goede kitesurf vakantie leer je ongeveer net zoveel als in een heel seizoen in Nederland. Je maakt letterlijk sprongen op zo’n vakantie. Bij thuiskomst is je tijd en de wind weer beperkt en is het lastig om echt door te kunnen pakken.

Egypte raley

7. Ongegeneerd vroeg naar bed

Een kitesurf vakantie is wat dat betreft vergelijkbaar met een wintersport vakantie. Avonden uit tot diep in de nacht? Vergeet het maar! Als je elke dag een paar uur op het water staat dan lig je waarschijnlijk na het avondeten al knock out. En weet je wat? Nobody cares!

8. Kunnen zien wat er onder je zwemt

Dit hangt natuurlijk wel van de bestemming af maar hoe leuk is het dat je door het water kunt kijken en de bodem kunt zien? Over koraal vaart en de vissen onder je langs ziet zwemmen. Dat gaat je op de Noordzee niet/nauwelijks lukken.

9. Alles kunnen eten wat je wilt

Kitesurfen is top sport! En aangezien jij de hele dag op het water staat kan je daarna eten wat je wilt!

10. De hele dag praten over kiten

Kiten, kiten, kiten. De hele dag mag het over kitesurfen gaan, want de kans is groot dat je met andere kitesurfers op vakantie bent. De rest doet er even niet toe…

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie