Weg uit de drukte en hectiek van het dagelijkse leven en ontspannen middenin de natuur. Dat klinkt goed! We kregen van Natuurhuisje.nl de kans om een weekendje weg te gaan naar een vakantiehuisje Ardennen. De naam zegt het al; een huisje in de natuur. Van boomhut tot bungalow en van extreem primitief tot luxe, er is voor ieder wat wils.

Ontsnappen aan de drukte in een Natuurhuisje

Woon je in de stad of in een druk centrum dan raak je snel gewend aan die drukte en vergeet je soms hoe fijn ‘rust en stilte’ kan zijn. Ik ben regelmatig op de hei of in het bos te vinden om even te ontspannen maar twee uur later zit je weer in de drukte en is de tijd om écht tot rust te komen eigenlijk te kort. Een natuurhuisje klonk dus als een ideale oplossing; écht even weg!

Aangezien we echte outdoor liefhebbers zijn gingen we op zoek naar een huisje in een bosrijke en heuvelachtige omgeving maar niet té ver rijden. Al snel kwamen we uit bij de Belgische Ardennen en vonden we natuurhuisje ‘Da Vinci’ in La Roche-en-Ardenne. Gelegen op een 3 uur rijden van Utrecht is dit een mooie bestemming voor een weekendje weg. 

Natuurhuisje ‘Da Vinci’ in La Roche-en-Ardenne

Het huisje is gelegen op een heuvel net iets buiten het centrum van La Roche met prachtig uitzicht op de rivier Ourthe en de heuvels in de omgeving. Met enkel aan een kant directe buren ben je echt even weg van de massa. Het is er heerlijk stil, het enige wat je hoort is af en toe een auto die over de weg onderaan de heuvel rijdt of de ezel van een van de huizen in de buurt. 

Het huisje is van alle gemakken voorzien; een moderne keuken, gasradiatoren, een houtkachel en een goede douche. Hoogtepunt van het huisje is het grote terras met weids uitzicht. Wakker worden, een kopje koffie maken en genieten van de zonsopkomst op het terras… 

Vanuit het natuurhuisje loop je zo naar de rivier de Ourthe of stap op de mountainbike en begin aan een van de vele uitdagende mountainbike routes die het gebied rijk is. In het zomerseizoen kun je er tevens voor kiezen om een kajak te huren en over een deel van de rivier te kajakken.

Wat te doen in La Roche-en-Ardenne?

La Roche ademt natuur! Stilzitten is hier geen optie… De natuur vraagt erom om ontdekt te worden. Kies uit een van de vele wandelroutes of rij op de bonnefooi een kant op en loop de bossen in. Dit laatste hebben wij gedaan toen we nog twee uurtjes over hadden voordat het donker werd. En wat een verrassing! We volgden een stroompje water en kwamen langs enorme bouwwerken van bevers en in een prachtig stuk naaldbos. 

Een aantal activiteiten en bezienswaardigheden op een rij:

  • Mountainbiken
  • Wandelen
  • Kajakken
  • Natuurpark van de Twee Ourthes
  • Kasteel van La Roche
  • Stuwmeer van Nisramont
  • Wildpark van La Roche
  • Grotten van Han (op ca. 40 min rijden)

 

Auteur

Schrijf een reactie