Zoek je naar mooie duik- en snorkel locaties via Google, dan kom je al snel uit bij de Rode Zee in Egypte. De koraalriffen van de Rode Zee behoren tot de mooiste ter wereld. Een groot voordeel is dat je er niet de halve wereld voor over hoeft te vliegen. In ca. 5 uur vlieg je van Amsterdam naar bestemmingen als Hurghada en Marsa Alam. Vanuit daar warden er tientallen duiktrips per dag aangeboden, voor verschillende niveaus. Vind je duiken erg spannend? Zelfs tijdens het snorkelen is er genoeg te zien en kun je zomaar tussen de dolfijnen terecht komen.

De mooiste duik- en snorkel bestemmingen in Egypte

1. Duiken & snorkelen bij El Gouna & Hurghada

El Gouna en Hurghada zijn misschien wel de populairste badplaatsen van Egypte. De plaatsen zijn niet alleen geliefd bij de zonaanbidders maar ook bij duikliefhebbers. En dat is niet zonder reden! El Gouna & Hurghada vormen samen een van de mooiste duik- en snorkelbestemmingen ter wereld. Bijkomend voordeel is dat je er ook als beginner goed terecht kunt.

Een bekende duikplek is het rif van Abu Nuhas voor de kust van El Gouna. Hier liggen meerdere scheepswrakken in het water, omringt door een kleurrijk rif. Vanuit Hurghada heb je de mogelijkheid om een boottocht naar Giftun Island te boeken. Je waant je hier net in een groot aquarium. De lagunes zijn ondiep en daardoor een ideale plek om te snorkelen.

Vanuit El Gouna en Hurghada worden meerdere dagtrips aangeboden. Ben je niet zo’n duikliefhebber? Niet getreurd! Tijdens het snorkelen kan je in deze wateren al zoveel prachtigs zien. Ondiepe riffen met kleurrijke vissen, dolfijnen en met een beetje geluk spot je zelfs nog een adelaarsrog.

2. Duiken & snorkelen bij Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een moderne badplaats en erg bekend onder duikers over de hele wereld. Het is gelegen aan de zuidoostelijke punt van de Sinaï. Bij veel hotels vind je een huisrif waar je goed kunt snorkelen. Verder op zee liggen bekende duikplekken als Ras Mohammed National Park en Tiran. Je vindt hier prachtig koraal en dieren als manta’s, hamerhaaien, walvishaaien, rogger en schildpadden. Vooral bij het Jacksonrif is de kans groot dat je een haai spot.

3. Duiken & snorkelen bij Dahab

Waar Sharm el Sheikh erg toeristisch is, is het in Dahab erg rustig. Dahab is gelegen aan de Rode Zee, tegen de golf van Akaba (Aqaba). Je vindt hier onderwater een enorme verscheidenheid. Van koraaltuinen tot tunnels, met koraal begroeide wanden, canyons en drop-offs. Veel voorkomende bewoners in dit gebied zijn de karetschildpad, dolfijnen, barracuda’s, napoleonvissen en haaien.

4. Duiken & snorkelen bij Marsa Alam

Ook wel de place to be genoemd voor duikers en snorkelaars. De riffen zijn hier over het algemeen nog ongeschonden en gemakkelijke te bereiken. Er liggen mooie kleurrijke riffen op zwemafstand van het strand of de pier waar je als snorkelaar veel moois kunt zien.

Marsa Alam is pas een paar jaar geleden ontdekt door het toerisme waardoor het er, ook onder water, nog erg rustig en onaangetast is. Ga je duiken dan kom je met name riffen, grotten en dolfijnen tegen. En kijk niet raar op als er ineens een zeekoe voorbij zwemt!

Je kunt tevens een boottocht boeken naar koraalriffen verder op zee, zoals het Elphinstone Reef. Hier zie je hamerhaaien, grote vissen en mantaroggen.

5. Duiken & snorkelen bij Safaga

Safaga ligt op ca. 50 km ten Zuiden van Hurghada en wordt steeds populairder. Met name watersporters weten deze plek inmiddels goed te vinden. Safaga is geschikt voor zowel beginnende duikers als de meer ervaren scubaduikers. Je vindt er onder water van alles… van rifhaaien en pijlstaartroggen tot hamerhaaien (winter) en grote scholen gekleurde vissen.

Het dorp is erg rustig en niet echt toeristisch. Buiten de hotels is er dan ook niet heel veel te beleven maar onderwater genoeg!

Lees ook:

Vakantie Egypte: meer dan alleen relaxen aan de Rode Zee

Auteur

Schrijf een reactie