In een wereld waar het klimaat verandert vind ik dat we hier bewust mee om moeten gaan. Minder lang douchen, zuinig omgaan met energie en wat beter nadenken over onze manier van reizen zijn al mooie alternatieven. Helaas staan nog steeds te weinig mensen stil bij het feit dat er ook bezuinigd kan worden op mode, aangezien veel kleding nog wordt gemaakt onder extreem vervuilende omstandigheden.

Het maken van een lange reis is ongelooflijk belangrijk om in te kunnen zien wat de wereld ons te bieden heeft en om bewust te worden van hoe verschrikkelijk het zou zijn als we al dat schoon in de steek zouden laten. Aan de andere kant is het maken van een vliegreis en het kopen van essentiële reiskleding, zoals een fleece en een goede broek, van het verkeerde merk erg slecht voor het milieu. Vandaar dat ik enorm fan ben van Patagonia kleding.

Patagonia is opgericht onder andere voor en door skiërs, wandelaars en klimmers. Deze sporten zijn nauw in contact met de natuur. Wanneer je iets vraagt van de natuur, is het niet ongeplaatst om iets terug te geven. Vandaar dat Patagonia zich inzet voor duurzame alternatieven om zo de wereld een stukje schoner te maken. Het merk werkt bijvoorbeeld samen met Protect Our Winters (POW), een outdoor sport gemeenschap met dezelfde overtuigingen betreft het milieu als Patagonia.

Outdoor overnachten

Patagonia maakt kleding voor bijna iedere outdoor sport, maar staat vooral bekend om zijn vesten en jassen. De Stretch Rainshadow Jacket is een van deze successen. De jas ventileert en is tegelijkertijd bestand tegen regen. Het materiaal is soepel en licht en perfect voor welk weertype dan ook. Tevens is de jas gemaakt van 100% gerecycled nylon, voornamelijk bestaande uit oude visnetten. De Rainshadow is dus een jas van vele mogelijkheden.

De Performance Better Sweater, de naam zegt het al, is een fleece van vele kwaliteiten. Het vest is comfortabel, flexibel en biedt voldoende warmte. Draag hem op de bank, tijdens een wandeling of gewoon naar werk. De Better Sweater heeft verschillende vakjes zodat je je sleutels en telefoon makkelijk kwijt kunt. De fleece is werkelijk multifunctioneel.

Patagonia helpt jou om gemakkelijker te bewegen door welk milieu dan ook, op een duurzame manier. Zodoende geven ze je de mogelijkheid om verliefd te worden op de natuur en wie weet maakt het je bewuster van wat er op dit moment allemaal met de opwarming van de aarde gebeurt. Dat vind ik een prachtige manier van actievoeren.

Lees ook: Duurzaam reizen? 10 tips om bij te dragen aan een beter klimaat

 

Auteur

Schrijf een reactie