Niets is zo bevrijdend als het maken van een lange hike. Jij en de natuur, de tijd lijkt even stil te staan. Alhoewel je in principe overal en altijd kunt wandelen, je hebt er immers alleen een stel benen voor nodig, zijn er een aantal factoren die je loopplezier enorm kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan een goed paar schoenen. Niemand zit te wachten op blaren en zweetvoeten. Vandaar, bij deze, een tip om het optimale uit een hike te halen: neem de Adidas Terrex schoenen met je mee als wandel kameraad.

Adidas Terrex staan bekend als schoenen met een veelzijdig karakter. Het model is populair onder de ervaren maar ook onder beginnende wandelaars. Door een gebruiksvriendelijke fit heb je de schoenen in mum van tijd aan. Geen gedoe met het strikken van onnodig veel veters, klittenband en ritsjes. Met gemak vormt de schoen zich stevig rondom je voet en dat zorgt voor een goede portie broodnodige steun. Verschillende edities van het model zijn er naar behoeven van de hoeveelheid support die je nodig hebt rondom de enkel. Ga je vaak door je enkels? Ga dan voor een hoog model. Zo niet, dan is een laag model wellicht voldoende.

De zool is gemaakt van Continental rubber. Het rubber loopt niet alleen comfortabel, ook is het een excellente schokdemper. Rotsen, kiezels, bospaden, het is allemaal geen probleem. In combinatie met de extra bescherming op rondom de neus van de schoen maakt het de Terrex erg geschikt voor extremere gebieden. Tevens is het profiel voorzien van de nodige grip. Dus beland je na een rotsgebergte in een vochtige omgeving? De Terrex zullen voldoende grip en droge voeten garanderen!

Snowtube Tignes
Ze zijn ook nog eens waterdicht!

Blaren kunnen een grote boosdoener zijn tijdens het lopen. Niets is zo irritant als na een halfuurtje al in de weer gaan met pleisters die toch niet blijven zitten. Hoe voorkom je dit? Een ventilerende schoen doet wonderen. De Terrex is uitgerust met een membraan gemaakt van Gore-Tex, dat ervoor zorgt dat je voet voldoende kan ademen. Op deze manier krijg je minder snel last van zweetvoeten, gaan je voeten minder snel schuren en krijg je dus minder snel blaren.

Adidas heeft het weer gedaan; het Terrex model is een groot succes en dat is helemaal terecht. Ben je deze zomer van plan om veel te gaan hiken? Neem dan een paar met je mee en haal alles uit je wandeling!

 

Auteur

Schrijf een reactie