Je vliegt in een uur van Amsterdam naar Innsbruck, daarna nog een uurtje rijden en je bent in Kirchberg. Het gezellige dorpje ligt middenin de Kitzbüheler Alpen en staat bekend om de goede apres ski en wintersportmogelijkheden. Kirchberg heeft een ruim aanbod aan mooie afdalingen voor zowel beginners als gevorderden.

Wat te doen tijdens een lang weekend in Kirchberg

Op de piste

Kirchberg heeft een prachtig skigebied met ruim 170 km piste. Brede afdalingen met mooie panorama’s en leuke berghutten. Ook wel bekend van de Hahnenkamm-Rennen met een afdaling van de legendarische Streif. Een van de moeilijkste afdalingen in de wereld. In het gebied zijn voldoende pistes voor zowel beginners als gevorderden. Veel pistes komen uiteindelijk weer samen bij de vele berghutten, zo kun je lekker je eigen weg gaan en elkaar rond lunch weer treffen.

Eten

Lekker eten en even bijkomen tijdens het skiën? Dan moet je zeker naar de Steinberg Kogel. Een uitgebreide menukaart en een panorama uitzicht waar je U tegen zegt.

Steinberg Kogl

 

 

 

 

 

Klaar met skiën en tijd voor het avondeten? De Kupferstub’n in het dorp is een aanrader. Het restaurant heeft meerdere barbecue prijzen gewonnen en heeft een fantastische gastvrouw. Het is wel verstandig om vooraf even te reserveren!

Nachtrodelen

Zit de skidag er weer op en ben je nog wel in voor wat avontuur? Op de Gaisberg kun je op meerdere dagen per week nachtrodelen. Halverwege de rodelbaan zit het restaurant Obergaisberg met geweldig uitzicht over het dorp en de rodelbaan. Trek je snowboots aan en maak je klaar voor een uitdagende afdaling op de slee!

Apres-ski

Een van de dingen waar Kirchberg bekend om staat is zijn bruisende apres-ski. Het dorp kent een aantal top tenten waar het altijd feest is. Ben je in Kirchberg? Dan is de kans groot dat je een optreden van artiesten als Wolter Kroes, Dries Roelvink of Danny Froger tegenkomt. Veel van de barren zijn in Nederlandse handen.

Alternatieve activiteiten

Ben je niet zo’n skiër? Ook dan is er in Kirchberg genoeg te doen. Denk aan segway tours, ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen, fatbiken of een mooie winterwandeling. Een gids verteld je alles over het gebied, de natuur en alle sporen die je onderweg tegenkomt. Kirchberg biedt wekelijks een gratis begeleidende winterwandeling aan.

 

 

 

 

 

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 19 december 2017 en werd op 8 december 2018 geactualiseerd.

Auteur

Schrijf een reactie