De Turkse Riviera is met zijn bekende badplaatsen als Kemer, Antalya, Side en Alanya een streek met tal van mogelijkheden. Ben je op zoek naar avontuur, rust of cultuur; de streek biedt het allemaal. De Turkse Riviera kent de meest luxe hotels en resorts maar ook als je liever in een tree house slaapt zit je hier goed.

De Turkse Riviera heeft het allemaal

De Turkse Riviera is de meest bekende kust van Turkije. De streek bestaat uit een lange kuststrook met op de achtergrond het immense Taurusgebergte. De streek staat vooral bekend om zijn grote all inclusive hotels/resorts maar in deze streek zijn tevens nog veel overblijfselen te vinden uit de Griekse en Romeinse tijd te vinden. De overblijfselen en ruïnes vind je onder andere in Side, Kemer en Demre. Als je liever uitgebreid wilt winkelen en lekker wilt eten, zit je goed in het centrum van Antalya en de vele shopping malls die de stad kent.

De plaatsen / plekken die de moeite waard zijn te bezoeken als je naar de Turkse Riviera gaat

Antalya
De grootste stad van de Turkse Riviera, gekenmerkt door de karakteristieke oude haven, het schilderachtige oude centrum en de uitgestrekte stranden. Antalya is een perfecte stad om lekker te shoppen en neer te duiken op een van de talloze terrasjes. In de winter kun je zelfs skiën in het Taurusgebergte. Tijdens een bezoek aan of verblijf in Antalya mag een bezoek aan de Düden watervallen niet ontbreken.

Op circa 18 kilometer van Antalya ligt het toeristische Kundu, het gewilde vakantiegebied met de meest luxe en nieuwe hotels en resorts. De omgeving biedt buiten de hotels weinig maar je bent zo in Antalya waar het zowel overdag als ´s avonds bruist. Vanuit Antalya kun je talloze plekken/plaatsen bezoeken aan de Turkse Riviera.

Kemer
Ten zuidwesten van Antalya op iets meer als een uur rijden ligt Kemer. Kemer ligt in een bergachtige en groene omgeving. Als je met de auto van Antalya naar Kemer rijdt doorkruis je het spectaculaire berglandschap. Een perfecte omgeving als je liever je vakantie middenin de natuur door wilt brengen. De naastgelegen dorpjes van Kemer kennen echter ook grote en luxe hotels en resorts. In de stad kun je heerlijk shoppen en zitten bij talloze cafés en restaurants. Een bezoek aan de kabelbaan van Kemer mag echter niet ontbreken. De kabelbaan brengt je naar de Tahtali berg op een hoogte van zo’n 2365 meter met een geweldig uitzicht.

Olympos
Goed te combineren met een bezoek aan Kemer is Olympos. Dit is een oude Griekse stad en was vroeger één van de belangrijkere Lycische steden, gesticht in de 3e eeuw voor Christus. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister met een hoog hippie en backpackers gehalte waar je kunt slapen in zogenoemde ‘tree houses’. Bijna elke avond is er wel een groot kampvuur of een dj. Een goed en goedkoop alternatief voor de luxe resorts in de omgeving. In het dorp en langs het strand zijn nog veel ruïnes te zien. Er zijn onder andere overblijfselen te zien van een theater, badhuis, tempels en een huis met mozaïekvloer. Olympos heeft een van de mooiste stranden van Turkije.
Olympos

 

 

 

 

 

Demre, Myra, Kekova
Drie plaatsen die het bezoeken waard zijn en meestal in één excursie aangeboden worden. In Demre staat de kerk van Sint Nicolaas welke met name voor Russen een grote trekpleister is. Myra is de stad van de bisschop Sint Nicolaas, een bezoek aan het amfitheater uit de 5e eeuw voor Christus en de indrukwekkende rotsgraven in de bergen zijn een must see. Kekova staat bekend als de ‘gezonken stad’ en is een van de mooiste omgevingen van de Turkse Riviera. Kekova bestaat uit een schilderachtige verzameling eilanden, baaien en kleine dorpjes. In de rotsen en onder water liggen veel Lycische en Romeinse overblijfselen van de gezonken stad Simena.
Kekova Demre

 

 

 

 

 

Side
Side ligt ten oosten van Antalya. De stad beschikt over veel winkeltjes, cafés en restaurants. Daarnaast kent Side prachtige stranden met helder water. In Side ligt een indrukwekkend Romeins theater en een museum. De stad was vroeger een echte antieke havenstad en wordt tegenwoordig overspoeld door toeristen.

Side

 

 

 

 

 

Alanya
Naast Antalya en Kemer is ook Alanya een bekende badplaats aan de Turkse Riviera. De stad heeft een intensief nachtleven en is tevens onder jongeren erg populair. De stad kent mooie stranden en een burcht die vanuit vele delen van de stad is te zien. De burcht is nog in vrij goede staat en heeft kilometerslange muren en 150 torens. Ook als je wilt winkelen of lekker op het terras wilt zitten en lekker wilt eten, zit je in Alanya goed.

Auteur

Schrijf een reactie