Eerder schreven we al dat El Gouna een ideale bestemming is voor beginnende kitesurfers door het vlakke en ondiepe water. Dit maakt de spot tegelijkertijd ook een absolute heaven voor het oefenen van freestyle tricks. Het is dan ook niet voor niets dat hier regelmatig grote wedstrijden als de World Kite League worden georganiseerd. Daarnaast is het de thuishaven en/of favoriete trainingsbestemming van veel pro’s.

Wat maakt El Gouna naast het ondiepe en vlakke water nog meer tot een van de beste bestemmingen om aan je freestyle tricks te werken?

5 redenen waarom El Gouna een kitesurf-freestyle-heaven is

1. Side-shore wind

De wind is in El Gouna vrijwel altijd side-shore waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je het strand op vliegt. De spot is enorm groot waardoor je altijd je plek/ruimte kunt vinden.

2. Ondiep water

Het water is bij laagwater ca. 40-50cm diep en bij hoogwater ca. 90-120cm diep. Dat maar liefst tot ca 1.5km uit de kust. Je loopt na je (gecrashte) trick zo weer terug naar je board. Vaar je met boots? Dan hoef je niet bang te zijn dat je in een wasmachine van golven terecht komt.

Let bij laagwater wel op dat je eerst een stukje het water op vaart anders is het wellicht té ondiep en kan je hard terecht komen.

3. Vlak water

Botervlak water… met 30 knopen iets choppy. Het water in El Gouna is mooi vlak en dus ideaal om te oefenen met je afzet / pop. Niks timen tussen de golven in maar gewoon die trick inzetten wanneer jij het wilt.

El Gouna spot

4. Warme temperaturen

Warme temperaturen = minder spierpijn. Zowel de buiten- als het watertemperatuur in El Gouna zijn heerlijk, met name in de maanden juni en september is het er lekker warm maar niet té warm. Waar je in Nederland na een paar uur varen en een paar goede crashes de volgende dag al je spieren voelt, is dit in deze warmte een stuk minder.

En anders zit er altijd nog een goede masseur bij Element Watersports! 😉

5. Sliders cablepark

Waait het een dag niet? Dan kan je verder oefenen op de wakeboardbaan. El Gouna heeft een van de grotere/betere cableparks van de wereld; Sliders. De wereldtop traint hier regelmatig en er worden geregeld wedstrijden georganiseerd.

Er zijn drie banen: een 2.0 baan en twee grote banen met obstakels, een draait linksom en de ander rechtsom.

Lees ook:
Egypte, de kitesurf bestemming voor beginners!
Spot check: El Gouna. Laat je onder dompelen in luxe

Auteur

Schrijf een reactie