Het gevoel willen hebben dat je iedere dag een beetje op reis bent? Hang dan een wereldkaart aan de wand. Zo kan je eindeloos staren naar de wereld en bedenken wat je volgende bestemming gaat worden. Vanaf de bank heerlijk wegdromen over je volgende reis of herinneringen ophalen van gemaakte reizen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten dus er is er altijd wel eentje die bij jouw inrichting past!

Wereldkaart op canvas, hout of aluminium

Wereldkaarten kunnen op verschillende materialen gedrukt worden. Door het eigen karakter van de materialen kan je ‘m op deze manier helemaal eigen maken. Hou je van luxe op reis en/of ben je meer van de strakke look & feel dan kun je kiezen voor glas. Ben je een backpacker of outdoor persoon, ga dan voor een wereldkaart op hout, lekker landelijk. Je kunt kiezen uit een canvas foto, hout, tuinposter, aluminium of glas. Zo zit er altijd iets bij wat bij je past.

Een unieke wereldkaart aan de wand

Er is niet alleen veel keuze in materialen maar ook qua soort wereldkaart. Denk bijvoorbeeld aan een historische wereldkaart met een vintage uiterlijk of een trendy wereldkaart met aparte designs. Gaat het je meer om het idee en is de informatie op de kaart minder belangrijk voor je? Wat dacht je van een stippenpatroon of een wereldkaart op basis van waterverf? Zo heb je echt een eigen stukje kunst aan de muur hangen. Wil je de kaart gelijk gebruiken voor het uitzoeken van je volgende bestemming dan kan je ook gewoon een ‘normale’ kaart ophangen met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaart als trekpleister in je kamer

Heb je een grote lege wand over en wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan voor een grote / muur-vullende wereldkaart op fotobehang! Je hoeft er alleen maar naar te kijken en alle reisherinneringen komen weer naar boven… Gezellig napraten over die ene reis samen met een vriend/vriendin en een wijntje. Jouw (woon)kamer roept automatisch herinneringen op! En als je de kaart in een rustige kleur doet en er wat accessoires voor zet, gaat hij helemaal op in je woonkamer.

wereldkaart-op-behang

Fan van een bepaalde stad waar je bent geweest? Er zijn ook stadskaarten die je (als herinnering) bijvoorbeeld aan de muur kunt hangen. Deze kaarten zijn erg gedetailleerd en je ziet ze momenteel veel terugkomen in interieurbladen en woonprogramma’s.

Onze volgende bestemming op de kaart…

Een gave interieurtrend waar wij niet genoeg van kunnen krijgen en bij ons een plekje in huis heeft gekregen. Of we onze volgende bestemming er al mee uit hebben gezocht? We gaan deze winter eerst weer naar Oostenrijk en daarna met een wijntje op de bank wegdromen bij de wereldkaart, op zoek naar de volgende bestemming.

Lees ook: 10 redenen waarom je een keer alleen op reis moet

 

Auteur

Schrijf een reactie