We kregen de mogelijkheid om een aantal producten van Island Tribe te testen tijdens onze kitesurf vakantie in El Gouna (Egypte). Als er plekken zijn waar je snel verbrandt dan is El Gouna daar wel één van. Hoe dat komt? Uv-straling wordt 10-20% versterkt door weerkaatsing van zand en water. En laat je in El Gouna nou net omringt zijn door water en zand (woestijn).

Als je daar dan nog een activiteit als kitesurfen bij neemt waarbij je non-stop op het water staat, kan je (als je niet uitkijkt) levend verbranden. Goede zonbescherming is dus een must!

Island Tribe zonbescherming

Island Tribe zegt zelf dat hun zonbescherming speciaal is ontwikkeld voor (water)sporters. De producten zijn niet op waterbasis en ca. 4-6 uur waterbestendig. Daarnaast geven de producten geen witte waas op de huid of prikkende ogen. De producten zijn 100% natuurlijk afbreekbaar en Parabene, Oxybenzone en parfum vrij.

Island Tribe

We namen de proef op de som en namen de volgende producten van Island Tribe mee in onze boardbag:

SPF 50 clear gel stick

Een handige gelstick voor gevoelige plekken als je neus, voorhoofd, kin en oren. De stick/gel is transparant en extreem waterbestendig. De stick smeert makkelijk en zeer precies. De gel loopt absoluut niet uit en daarom kun je het gerust ook in de buurt van je ogen en op het voorhoofd aanbrengen. Ik gebruikte ‘m tevens voor het insmeren van mijn scheiding! Geen witte zooi op mijn hoofd en/of in mijn haren.

Als ik in het gezicht verbrand is mijn neus vaak het eerste aan de beurt. Mijn neus is tijdens deze vakantie geen één keer ook maar iets rood geworden. Deze stick is een absolute aanrader voor het gezicht!

SPF 40 light lotion trigger

Naast de stick werd er ook een lotion meegeleverd. De lotion zit in een handige fles met pompje. De fles van 300ml was meer dan voldoende voor twee personen voor twee weken. De lotion is niet zo glad waardoor, als je handen onder zitten, de fles niet uit je hand glipt. Makkelijk aan te brengen en geschikt voor de grotere delen van het lichaam.

De lotion trekt snel in en loopt, net als de gel, niet uit bij zweten of als je in aanraking komt met water. De huid neemt de lotion zo goed op dat je je soms bijna afvraagt of je het wel goed hebt aangebracht. Wees gerust, dat heb je!

Hier hetzelfde verhaal, als ik tijdens het kitesurfen verbrand dan zijn mijn bovenbenen vaak als eerste aan de beurt. Ook deze zijn de hele vakantie gespaard gebleven van enige roodheid.

After Sun Aloe

Na een lange dag in de zon is het tijd voor een goede after sun. We kregen de After Sun Aloe van Island Tribe mee om te proberen. Als je uit de douche komt in een warm land dan wil je nog weleens op het punt staan weer te gaan zweten en dan trekken de meeste after sun cremes niet in. De After Sun Aloe is een fijne gel die de huid hydrateert en echt ‘verkoelt’.

Conclusie

Volgens mij zeggen mijn ervaringen hierboven al genoeg. Ik ben verkocht aan Island Tribe en wil geen andere zonbeschermingsproducten meer voor het kitesurfen en/of sporten. En zelfs voor een goede dag bakken zijn deze producten een uitkomst. Wist je trouwens dat Island Tribe gevestigd is in Nederland? Nog een pluspunt. Support your local business!

Lees ook: Kitesurf vakantie El Gouna met Apex Adventures (verslag)

Auteur

Schrijf een reactie