Wist je dat je wintersport outfit niet compleet is zonder een paar goede skisokken? Je kunt je nog zo goed inpakken maar besef je je weleens waar je de hele dag op staat? Niets is zo vervelend als koude voeten of irritatie op je voeten, enkels of schenen door het dragen van verkeerde sokken. Goede skisokken ondersteunen de doorbloeding van je voeten, hierdoor verminder je de kans op vermoeide en koude voeten. Skisokken hebben dan wel vaak de naam SKI-sokken, ze zijn voor snowboarders niet minder belangrijk.

We kregen van skisokken.nl de mogelijkheid om een paar skisokken te testen. We openden de website en gingen op zoek naar een mooi paar sokken. De website is duidelijk en op een leuke en aantrekkelijke manier ingericht. De producten hebben duidelijke omschrijvingen en afbeeldingen en de Skisokkentest is een uitkomst als je niet precies weet wat je nodig hebt (ook als je dat wel weet is het erg leuk om ‘m een keer te doorlopen ;-)).

We zijn gegaan voor de X-Socks Ski Control 4.0 Women. X-Socks is toonaangevend als het gaat om het produceren van kwalitatieve skisokken. Wat we ervan vinden? Dat lees je in dit artikel.

X-Socks Ski Control 4.0 Women

Het eerste wat ons opvalt is dat de skisokken een goede en strakke maatvoering hebben. Vaak gaan sokken in maten van 4 (35-38 / 39-42 / etc.), de sokken van X-Socks gaan echter per maten van 2 (37-38 / 39-40 / etc.). Hierdoor sluit de sok qua maat altijd goed aan en gaat de sok niet schuiven bij de tenen of bij de hak. Gaat je sok tijdens het skiën of snowboarden schuiven dan loop je snel blaren op, heel vervelend als je elke dag zo’n 8 uur op je ski’s/ snowboard wilt staan.

Het tweede wat ons opvalt is dat de sok tevens erg goed aansluit op een smallere voet. Bij de omschrijving van de sok staat: “Dankzij de 3-ExpandLadiesStripes en de Narrow Arrow constructie, profiteren ook smallere voeten van een perfecte pasvorm.” Daar is inderdaad niks aan gelogen. De bovenste rand van de sok oogt in eerste instantie wat krap (mijn kuiten zijn stevig) maar bij het aantrekken blijkt al snel dat er voldoende rek in zit en de sok ook op de been goed aansluit en niet afknelt.

De dikte van de sok is precies goed en hij houdt de voet goed warm. De sok bestaat uit microfibers van het ademende Mythlan wat zorgt dat het vocht snel verdampt. Daarnaast zorgen de thermo actieve Xitanit garen dat je voeten op een goede temperatuur blijven.

Op het etiket van de sok staan veel technische termen die verwerkt zijn in de sok maar daar gaan we jullie niet mee lastig vallen. Voor ons is het het belangrijkste dat de sok warm is, goed aansluit en dus niet gaat schuiven / glijden en de drukpunten op de juiste plek zitten.

Raden wij de X-Socks Ski Control 4.0 Women aan?

Volgens mij spreekt het stuk hierboven voor zich… We hebben al veel skisokken versleten en deze zijn absoluut een blijvertje! Een mooie technische skisok voor zowel beginner als professional voor een betaalbare prijs (24,95 euro).

Auteur

Schrijf een reactie