Ga je ’s winters vaak naar het Salzburgerland voor een welverdiende wintersportvakantie? Waarom niet ook in de zomer die kant op? De bergen zijn mooi als ze bedekt zijn met een laag sneeuw maar misschien nog wel mooier als alles groeit en bloeit. Met zoveel (actieve) to-do’s in de regio is het moeilijk om stil te zitten en niks te doen, dus ga lekker op avontuur!

In dit artikel lees je hoe je van je vakantie naar het Salzburgerland een echt avontuur maakt.

Tips voor een avontuurlijke vakantie in het Salzburgerland

1. Zomerskiën op de Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn is de enige plek in het Salzburgerland waar je tot ver in de zomer kunt skiën. Het skigebied ligt op een hoogte van ruim 3.000 meter waardoor er vrijwel altijd sneeuw ligt. Het is een bijzondere gewaarwording om midden in de zomer op de latten te staan. Duik na het skiën in een van de vele verfrissende meren!

2. Kitzsteinhorn Explorer Tour

Heb je het niet zo op skiën/snowboarden? Voor iedereen die op zoek is naar uitdaging en ook nog wat wilt leren over de natuur is er de Kitzsteinhorn Explorer Tour. Je gaat onder begeleiding van een ranger door de bergtunnels, daarbij doorkruis je vier(!) klimaatzones. De tour eindigt op de ‘top van Salzburg’ (3.029 meter) waar je kunt genieten van het prachtige panorama uitzicht.

3. Stap op de mountainbike of fiets in Leogang

Leogang heeft een van de grootste en bekendste bikeparks van Europa: Bikepark Leogang. In het park vind je 9 verschillende afdalingen voor zowel beginners als gevorderden. In totaal ligt er 720 kilometer aan mountainbikeroutes en in het dal nog eens 480 kilometer aan fietsroutes. Er worden jaarlijks meerdere wedstrijden georganiseerd in Bikepark Leogang.

4. Wandelen/hiken op de Großglockner

De hoogste berg in Oostenrijk staat natuurlijk garant voor een spectaculair uitzicht: de Großglockner. De berg heeft een hoogte van maar liefst 3.798 meter en is gelegen in het Hoge Tauern-gebergte. Niet zo actief maar niet minder de moeite waard is de weg naar de top toe. De Großglockner Hochalpenstrasse is 48 km lang en heeft 36 haarspeldbochten! Onderweg kun je op diverse plekken stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht.

Neem je wandelschoenen maar mee want er zijn diverse wandelroutes af te leggen. De Alpe-Adria-Trail begint bij Kaiser-Franz-Josefs-Höhe en is ca. 13 kilometer lang. Het eindpunt is Heiligenblut. Tevens zijn er, onder begeleiding, diverse gletsjerwandelingen mogelijk of kan je ervoor kiezen om een korte wandeling te maken naar een van de uitzichtpunten.

Grossglockner

5. Raften & canyoning in Zell am See

Wat dacht je van raften op een rivier of canyoning door een kloof? De rivier Salzach loopt langs Zell am See en behoort tot een van de beste raftingrivieren van Oostenrijk. De rivier wordt gevuld door het smeltwater van de Großglockner. Er zitten mooie uitdagende stukken in de rivier met diverse stroomversnellingen.

Liever de bergen ‘in’? Bij canyoning maak je een tocht door een kloof waar water doorheen stroomt. Al lopend, zwemmend, klimmend, springend en abseilend werk je jezelf door de kloof heen. Bij Zell am See ligt de Kitzlochkloof met twee watervallen van ca. 10 meter waar je ook vanaf springt!

6. Zwemmen in een van de mooie meren

Toe aan een beetje ontspanning tussendoor? Trek de natuur in, neem je badkleding mee en neem een duik in een van de vele meren die de regio kent. Het is natuurlijk het lekkerste om dit te doen na een flinke hike waarbij je wel wat verkoeling kunt gebruiken. Het grootste meer van de regio is de Wolfgangsee met een lengte van ca. 11 kilometer. Een ander bekend meer in de regio is de Zeller See bij Zell am See.

Wolfgangsee
Wolfgangsee

7. Huttentocht door het Höchkonig-gebergte

Een met de natuur… een huttentocht is dé manier om wandelen te combineren met avontuur en helemaal op te gaan in de natuur. Tijdens een huttentocht loop je van hut naar hut en slaapt daar dan dus ook.

Een bekende huttentocht in het Höchkonig-gebergte is de Köningsweg van maar liefst 73 kilometer lang. De complete tocht bestaat uit 4 etappes (dagen) en vaak is er een bagage transfer mogelijk. Je loopt over verschillende almen en kunt onderweg genieten van een picknick en de adembenemende uitzichten.

Lees ook: Waarom je in de herfst naar de alpen moet

Auteur

Schrijf een reactie