Vlak water, betaalbaar, zonnig, windzeker… Dakhla heeft het! Dakhla, een klein dorp midden in de Westelijke Sahara van Marokko, is met zijn 300+ winddagen per jaar een paradijs om te kitesurfen.

Waarom Dakhla een bucketlist bestemming is

Een bestemming die ook bij mij hoog op mijn bucketlist stond vanaf het moment dat ik begon met kitesurfen; Dakhla in Marokko. Vraag een kitesurfer waar je absoluut heen moet en bestemmingen als Kaapstad, Dakhla en Brazilië zullen vaak genoemd worden.

Altijd mooi weer

Met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 28 graden is het in Dakhla het hele jaar door lekker weer. Daarnaast waait het er dagelijks. De wind komt meestal uit het noordoosten en is thermisch. Hoe warmer het is, hoe harder de wind. Het kan daarom ’s avonds snel fris aanvoelen. Een warme trui is geen overbodige luxe.

Supervlakke lagune

Dakhla staat bekend om zijn supervlakke lagune, omgeven door woestijnduinen. Afhankelijk van het getij (eb en vloed) heb je een groot ondiep stuk wat deze spot ook ideaal maakt voor beginners.  Liever golven rijden? Dat kan op de dichtbijgelegen wavespot.

Dakhla

Downwinders

De accommodaties bieden vrijwel allemaal diverse downwinders aan voor de iets gevorderde kiter. Een downwinder naar de white dune is een absolute must do. Helaas stond deze bij ons gepland op een no-wind-day dus ik moet nog een keer terug. Een andere optie is een downwinder naar Dragon Island, dit is iets minder ver dan de White Dune. Je kan Dragon Island zien liggen vanaf de accommodatie.

No wind days

Toch de pech dat het een dag niet waait? Dan kan je vaak genieten van andere watersportactiviteiten als wakeboarden en golfsurfen. Deze activiteiten worden door de verschillende accommodaties aangeboden.

Golfsurfen Dakhla

Overnachten

Rondom de lagune zijn een aantal hotels (camps) gevestigd. Wij verbleven in Dakhla Spirit. Een klein kamp bestaande uit diverse bungalows en tenten. Door de kleinschaligheid van het kamp heb je snel contact met andere gasten. Met z’n allen aanschuiven aan lange tafels in het restaurant en daarna door naar de bar voor een drankje bij het kampvuur.

Bekijk ook de aftermovie:

 

Auteur

Schrijf een reactie