Op 9 juni j.l. was het na lang aftellen tijd om naar Schiphol te gaan voor een kitesurf vakantie naar El Gouna met Apex Adventures. El Gouna is niet nieuw voor mij en behoort inmiddels tot een van mijn favoriete kitesurf bestemmingen. En aangezien veel van mijn vrienden niet kitesurfen is een kitesurf groepsreis een uitkomst! Daar gingen we dan… op naar 11 dagen met veel zon, wind en gezelligheid.

Bij aankomst op Schiphol was het tijd om de groep, bestaande uit 12 man (m/v), te ontmoeten. En ondanks het tijdstip (6:00 uur) was de klik er meteen. Het scheelt dat je allemaal dezelfde passie deelt en ‘excited’ bent om te gaan!

Opzet van de kitesurf reis

Geen verplichtingen, geen vast programma maar gewoon genieten en kitesurfen met gelijkgestemden. Dat is waar deze reis om draait. Wil je leren upwind varen of nieuwe tricks leren? Dan staat coach Guido voor je klaar om je te helpen. Wil je gewoon lekker varen? Ook helemaal prima.

’s Avonds een drankje aan de bar of liever op tijd naar bed? Je bent tot niks verplicht. Het is ten slotte ook jouw vakantie. Dat is de instelling en dat is nou net wat deze reis zo relaxed maakt.

Kitesurfreis El Gouna

Bestemming: El Gouna

El Gouna wordt het Venetië van Egypte genoemd en doet haast sprookjesachtig aan. Een goede mix van kleine en grotere hotels omringt door water, een gezellige haven en een klein dorpje met wat winkels, barretjes en restaurants. Een ideale bestemming voor zonaanbidders, kitesurfers en duikers.

Accommodatie: Three Corners Ocean View Hotel

Tijdens deze reis verbleven we in het Three Corners Ocean View hotel (bekroond met een Zoover Award). Dit all inclusive hotel is een adult only hotel en je hebt dus geen last van rondrennende kids. Na je kitesurf sessie jezelf laten onderdompelen in luxe en je enkel druk hoeven te maken over wat je wel/niet opschept bij het buffet. Het hotel heeft een leuke ligging direct aan de haven. Vanuit het hotel pak je eenvoudig een Tuktuk die je voor een euro naar de kitespot of het centrum brengt.

Tuktuk El Gouna

Kitespot: Element Watersports

Elements is als je het mij vraagt de mooiste spot van El Gouna! Vlak en ondiep water tot 1,5 kilometer uit de kust. Daarnaast ligt er op de spot bijna geen koraal/rif en steen. Dit is op andere spots wel het geval. Zowel met laag- als hoogtij voldoende water om op te varen. Het kite center heeft een goede sfeer en frisse uitstraling. Een uitgebreide lunch/maaltijd heb je al voor ca. 5 euro en de keuken is erg goed.

Element Watersports

De wind

Het waait in El Gouna meer dan 300 dagen per jaar met de zomermaanden als meest windzekere maanden. Door de warme temperaturen steekt er eind van de middag vaak een thermische wind op. We hebben 2/3e van het aantal dagen kunnen varen dus een goede score voor juni. September is doorgaans de beste maand in El Gouna. Windfinder El Gouna

Als het niet waait…

Gelukkig is er in El Gouna genoeg te doen als het niet waait. Zo kun je bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen, suppen, wakeboarden, etc. Wij zijn gaan snorkelen en wakeboarden. De Rode Zee is een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken/snorkelen en de kans is groot dat je nog wat gezelschap krijgt van dolfijnen. Daarnaast ligt er in El Gouna een grote wakeboardbaan met uitdagende sliders en kickers. De wereldtop traint hier dan ook graag!

Snorkelen El GounaIn september organiseert Apex Adventures wederom een kitesurf reis naar El Gouna.
Interesse? Klik hier voor meer informatie!

 

 

 

Auteur

2 Comments

  1. Heb je foto’s op insta met plezier gevolgd. Leuk om te zien!!
    Wie weet ooit, als ik het lef heb om een les kitesurfen te boeken haha.

    • Wanderlife Reply

      Leuk om te horen Deborah. En als je het ooit wilt leren is El Gouna zeker een aanrader!

Schrijf een reactie