Aangezien de zomermaanden in Nederland doorgaans de maanden zijn met de minste wind, is augustus een mooie maand om op kitesurf vakantie te gaan. Net als juli is augustus over het algemeen een goede windmaand op veel Europese bestemmingen, dat komt omdat er in deze maanden veel kans is op thermische wind (i.v.m. de warmte). In dit artikel geven we je een aantal suggesties voor een kitesurf vakantie in augustus.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in augustus

1. Gülbahçe/Urla (Turkije)

Je hebt er vast nog nooit van gehoord maar Gülbahçe ligt vlakbij Izmir. Je treft een klein dorpje aan gelegen aan een grote baai met vlak water waar het nog relatief rustig is. De spot is gelukkig nog niet bekend bij de massa. Veel accommodaties zijn er dan ook (nog) niet maar aan de spot staat het Urla Surf House, een kleinschalige en gezellige accommodatie.

Windseizoen Gülbahçe: Het seizoen loopt van mei t/m september. In tegenstelling tot veel spots in Turkije waait het hier in de ochtend het hardst.

2. Naxos (Griekenland)

Naxos is het grootste eiland van de cycladen en heeft door de Meltemi-wind ideale wind- en kitesurfcondities. De bekendste kitespot is Mikri Vigla en ligt 25km ten zuiden van Naxos stad. Het water is vrij choppy met leuke kickers om op af te zetten. Het kan er echter wel druk zijn met badgasten dus let goed op met het oplaten van je kite.

Windseizoen Naxos: De Meltemi-wind waait vooral van mei tot september en pikt vaak rond een uur of 12 op tot begin van de avond. Juli en augustus zijn volgens de statistieken dé maanden. De wind is sterk en constant en vaak een knoop of 5 harder dan de voorspellingen aangeven.

Windfinder Naxos3. Cumbuco (Brazilië)

Cumbuco moet natuurlijk op je bucketlist. Het is een van de meest windzekere bestemmingen en daarmee ook een van de top kitesurfbestemmingen ter wereld. Het strand is breed en afhankelijk van het getij en de wind is het water vlak tot choppy (en zelfs kans op golven). Bekend in Cumbuco zijn de downwinders, bijvoorbeeld naar de lagoon Cauipe. Weet je wel al die mooie kite plaatjes uit Brazilië? Die worden hier veelal geschoten. Blijf je meerdere weken? Dan kan je ook een mega downwinder naar Jericoacoara overwegen, het ultieme surfdorpje.

Windseizoen Cumbuco: De beste maanden zijn augustus t/m december. Het waait er dan vrijwel dagelijks.

4. Sardinië (Italië)

Sardinië heeft meerdere spots en is perfect voor iedereen die op zoek is naar vlak water, constante wind en fijne temperaturen. De bekendste spots zijn Porto Pollo in het noorden en het super vlakke Punta Trettu in het zuiden. Ideaal voor zowel beginners als gevorderden! Augustus kan wat drukker zijn maar door de relaxte sfeer op het eiland is dat niet hinderlijk. Daarnaast heeft het eiland zoveel te bieden als cultuur, heerlijk eten en natuurlijk de charismatische Italianen.

Windseizoen Sardinië: Het windseizoen loopt van april t/m oktober met gemiddeld 20 knopen per dag (Mistral-wind).

5. Dakhla (Marokko)

Daar is ie weer hoor; Dakhla! Deze bestemming kan van mei t/m september in dit lijstje. Dakhla is, met haar ligging middenin de Westerlijke Sahara, een bijzondere kitesurf bestemming. Er is vrijwel niks behalve woestijn en water. De perfecte bestemming om tot rust te komen en te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Dakhla heeft zowel vlak water als goede wave spots.

Windseizoen Dakhla: De beste wind vind je hier van mei t/m september maar met zijn 300+ winddagen per jaar is Dakhla altijd een goed idee.

Dakhla Spirit

6. Madagascar

Wil je jaloersmakende foto’s maken van je kite sessie? Dan moet je naar Madagascar! Madagascar is het op drie na grootste eiland van de wereld met de meest paradijselijke stranden en helder smaragdgroen water. Een van de mooiste spots is Babaomby, gelegen aan een grote lagoon. Doe je ogen dicht en zie het voor je… helder, vlak en ondiep water omringt door witte stranden en gemiddeld 20 tot 35 knopen. En vergeet niet een temperatuur van ca 30 graden en watertemperatuur tussen de 26 en 28 graden. Paradijs toch?

Windseizoen Madagascar: De wind waait hier doorgaans van april t/m november met gemiddeld 20 tot 35 knopen van ’s ochtends 9 uur tot zonsondergang. De spot staat op Windguru in de top 10 meest windzekere spots ter wereld.

7. Diani Beach (Kenia)

Waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt bij het uitzoeken van je volgende kitesurf vakantie. De bekendste spots zijn Watamu en Diani Beach. Diani ligt op een uur rijden van Mombasa en er zitten veel kite scholen gevestigd. Je treft er een kilometerslange lagoon aan waar je tot aan je middel kan staan. Op zoek naar golven? Die vind je bij het rif. Het is een speeltuin voor zowel beginners als gevorderden.

Windseizoen Kenia: Kenia heeft twee windseizoenen. Van december t/m maart waait de Kaskazi wind (ca. 20 knopen vanuit het noordoosten) en van april t/m september de Kusi wind (ca. 25 knopen vanuit het zuiden).

Watamu
Watamu

8. Tenerife (Canarische Eilanden / Spanje)

Dé kitespot van Tenerife is El Médano, gelegen in het zuidoosten. Tenerife is wellicht niet het bekendste kitesurfeiland van de Canarische Eilanden maar zeker het bezoeken waard. Door de ligging is de wind er constant en waait het er ca. 250 dagen per jaar. Waait het niet in El Medano? Dan kan je de moeite besparen om een auto te huren want ergens anders waait het dan ook niet. Bij hoogwater kunnen er mooie golven ontstaan waar de gevorderde- en wavekiters zich helemaal uit kunnen leven.

Windseizoen Tenerife: Het waait ca. 250 dagen per jaar op Tenerife met juli en augustus als de meest windzekere maanden. Ook de maanden daaromheen zijn doorgaans goede maanden qua wind.

9. Hood River (Oregon / USA)

Hood River is dé bestemming voor avontuurlijke reizigers. Je kunt er goed hiken, mountainbiken, kitesurfen, kajakken, etc. De kitespot is uniek, je vaart op een rivier omringt door rotsachtige bergen en groen bos. De hoofdkantoren van merken als North, Slingshot en Liquid Force zijn hier tevens gevestigd. De spot staat vooral bekend om haar grote slider park waar de pro’s zich helemaal uit kunnen leven.

Windseizoen Hood River: Het windseizoen aan de kust van Oregon loopt doorgaans van april t/m oktober. De beste maanden zijn juni, juli en augustus en de wind komt doorgaans uit het noorden.

Hood River
Hood River

10. Neretva (Kroatië)

Kroatië wordt als vakantieland steeds populairder maar is nog relatief onbekend onder de kitesurfers. Het land wordt gekenmerkt door prachtige natuur, rivieren, zee en kleine dorpjes. Het water is vlak tot choppy en de condities zijn perfect voor zowel beginners als gevorderden. Er waait een Mistral-wind waardoor de bestemming in de zomermaanden vrij windzeker is.

Windseizoen Neretva: Je kunt het beste in de maanden juni t/m september naar Neretva. De Mistral-wind waait hier in deze maanden.

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Apex Adventures

 

Auteur

Schrijf een reactie