Ben je niet zo van de kou? Ga dan op kitesurf vakantie in december om de winterdip te overwinnen. Daarnaast zijn er een aantal bestemmingen die juist in onze winter hele goede kitesurf condities hebben. Bij thuiskomst kun je er weer tegenaan en uitkijken naar het voorjaar. Waar het in december waait? Dat lees je in dit artikel.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in december

1. Langebaan & Kaapstad (Zuid Afrika)

Zo’n bestemming waar het ’s winters allemaal gebeurd en waar alle pro’s dan ook te vinden zijn. Kaapstad is met name geschikt voor de gevorderde kitesurfer gezien de harde wind en hoge golven. Beginners kunnen beter richting Langebaan, daar ligt een grote turquoise gekleurde lagune met vlak water.

Windseizoen Langebaan & Kaapstad: Het windseizoen loopt van oktober tot maart. Check Windfinder voor de actuele voorspelling.

2. Cumbuco, Taiba en Jericoacoara (Brazilië)

Een van deze andere holy grails in onze winter is Brazilië. De bekendste spots zijn Cumbuco, Taiba en Jericoacoara. Er zijn ook mogelijkheden om meerdaagse downwinders te maken van bijvoorbeeld Cumbuco naar Jericoacoara (300km). Je vindt er doorgaans brede stranden en vlak tot choppy water.

Windseizoen Cumbuco, Taiba en Jericoacoara: De beste maanden zijn augustus t/m december/januari.

3. Mancora (Peru)

Mancora is gelegen in het noorden van Peru en heeft een aantal wavespots van wereldklasse! Het is een paradijs voor waveriders. De golven zijn niet té hoog maar erg consistent, het is daarom ook een geschikte locatie voor beginnende waveriders. Als die-hard freestyler kan je deze bestemming beter overslaan. Het dorp heeft een aantal kleine cafés en restaurants en wat leuke boutique hotels. Het is er over het algemeen erg goedkoop.

Windseizoen Mancora: Het hoogseizoen (qua wind) loopt hier van november tot juli. Het water is gemiddeld tussen de 20 en 22 graden.

4. Zanzibar (Tanzania)

Alleen voor de waanzinnige foto’s is het al de moeite waard om naar Zanzibar te gaan. Zanzibar is een klein eiland en ligt in de Indische Oceaan. Tropische stranden, palmbomen en helder turquoise water. Zanzibar heeft zowel een kiteseizoen in de winter als in de zomer. Als beginner kan je goed terecht in Paje, hier vind je een enorme laguna met vlak en ondiep water.

Windseizoen Zanzibar: De beste maanden zijn juni t/m september en december t/m februari.

Kitesurfen Zanzibar

5. Boracay (Filipijnen)

Tsja, in onze winter moet je nu eenmaal een stukje vliegen voor warme temperaturen en goede wind. De Filipijnen is ook zo’n bestemming waar het in onze winter goed vertoeven is. Het is er niet duur, de wind is betrouwbaar en er wordt vloeiend Engels gesproken in het land. Wat wil je nog meer? Een van de meest bekende kitesurf bestemmingen is Boracay. Bereid je voor op een vakantie kitesurfen en feesten! Het gaat hier tot in de late uurtjes los.

Windseizoen Boracay: De beste wind vind je hier van november tot maart.

6. Mui Ne (Vietnam)

Als je dan toch in de Filipijnen bent kan je net zo goed even langs Vietnam vliegen… 😉 Mui Ne is een van de bekendste plekken in Vietnam als het over kitesurfen gaat en wordt tegenwoordig ook wel bestempeld als het kitesurf mekka van Azië. De wind is stabiel en betrouwbaar, het is er warm en het is ook nog eens goed betaalbaar.

Windseizoen Mui Ne: De beste maanden voor een kitesurf vakantie naar Mui Ne zijn november t/m maart.

7. Florida (Amerika)

Kitesurfen in Florida? Ja echt! Bij Florida denk je, net als bij Sydney, misschien eerder aan golfsurfen maar het wordt ook een steeds populairdere bestemming onder kitesurfers. Rondom Miami vind je meerdere spots waarvan Crandon Park en Matheson Hammock Park de grootste zijn. Van juli tot september is het orkaanseizoen maar daarna is het goed vertoeven in Florida.

Windseizoen Florida: De beste en meest consistente wind vind je hier van oktober tot mei.

8. Nieuw Caledonië

Klaar om echt next level te gaan? Waren Vietnam en de Filipijnen nog niet ver genoeg voor je? Dan hebben we nog een mooie bestemming voor je: Nieuw Caledonië! Nieuw Caledonië is een Frans overzees gebiedsdeel en bestaat uit meerdere eilanden. Het is een klein paradijs! Je vindt er zowel vlak water lagoons als wave spots. Geen enorme harde wind maar passaatwinden die worden versterkt door thermiek. Neem wel even de tijd voor deze trip want de reis ernaartoe is erg lang (ruim 24 uur).

Windseizoen Nieuw Caledonië: Het kitesurf seizoen loopt hier van november tot maart.

9. Punta Chame (Panama)

De bekendste spot van Panama is Punta Chame, gelegen op de punt van een schiereiland waardoor het water er vlak tot choppy is. Het strand is zo’n 8 kilometer lang en je vindt er zelfs een kitecenter en restaurant aan de spot. Panama heeft een bijzondere ligging en stranden aan de Caribische Zee en Stille Oceaan. Kitesurfen gebeurd met name aan de kant van de Stille Oceaan.

Windseizoen Punta Chame: Een kitesurf vakantie plannen naar Panama kan je het beste doen van december tot mei.

10. Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Kite Beach is een van de bekendste stranden van Dubai als het gaat om watersport (en kitesurfen). In de wintermaanden profiteert Dubai van de Shamal winden, vanaf maart lopen de temperaturen weer op en komt de thermische wind door. Het strand van Kite Beach is mooi en groot en het water is helder. Een wetsuit (minimaal 3/2) is in de wintermaanden wel nodig. Weet je wel dat hoge gebouw in Dubai? De Burj Al Arab Tower? Nick Jackobsen vond het een goed idee om hier vanaf te springen.

Windseizoen Dubai: Het seizoen loopt hier van oktober tot mei.

Auteur

Schrijf een reactie