Hoe lekker is het om in februari nog even op kitesurf vakantie naar een zonnig oord te gaan? Weer even opladen en werken aan dat bleke winter huidje! Reken wel op een flinke vliegreis want echt in de buurt hoef je niet te zijn voor wind én warmte. Waar je het beste heen kunt gaan als je wilt kitesurfen in februari? Dat vertellen we je in dit artikel.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in februari

1. Watamu (Kenia)

De bekendste spot van Kenia is bij Watamu, een oud vissersdorpje aan de kust van de Indische Oceaan. Het is er niet erg toeristisch maar heeft alles wat je nodig hebt. Als je op Mombasa vliegt is het nog zo’n 2,5 uur rijden. Je kunt er ook voor kiezen om naar Malindi te vliegen, dan is het nog 20 minuten rijden.

De kiespots van Watamu vind je bij het strand van Turtle Bay, een strand van ca. 7km lang. Het ziet er paradijselijk uit met wit zand en turquoise water. De spot wordt beschermd door een rif, ca. 500m van het strand. Afhankelijk van het getij heb je er super vlak tot choppy water.

Windseizoen Kenia: Kenia kent twee passaatwind-seizoenen, van december tot april waait de Kaskazi en van juni tot september de Kuzi. De wind is in beide gevallen side- of side-onshore.

2. Kaapstad (Zuid Afrika)

We kunnen er lang over praten maar Kaapstad is zo’n beetje dé bestemming om (als kitesurfer) heen te gaan in onze winter. Het is niet voor niets dat zo’n beetje alle pro’s hier in januari en februari verblijven en een van de grootste kitesurf wedstrijden (Red Bull King of the Air) hier wordt georganiseerd. Kaapstad is overigens geen plek voor beginners, zij kunnen beter richting Langebaan.

Windseizoen Kaapstad: Wind heb je hier van oktober tot maart met januari en februari als beste maanden. Raadpleeg windfinder voor de actuele voorspellingen.

Kaapstad november

3. Kalpitiya (Sri Lanka)

Sri Lanka wordt steeds populairder onder kitesurfers. Waar je er jaren geleden moest zoeken naar kitesurfers staat Sri Lanka nu steeds vaker op de bucketlist. De bekendste spot is Kalpitiya, een grote lagoon van zo’n 800m breed en 2,5km lang. De lagoon wordt met een zandbank gescheiden van de Indische Oceaan. Echt luxe resorts zijn hier (nog) niet gevestigd dus houdt rekening met een basic onderkomen en faciliteiten.

Windseizoen Kalpitiya: Sri Lanka kent twee windseizoenen, van mei t/m oktober en van december t/m maart.

4. Punta Chame (Panama)

Punta Chame is de bekendste spot van Panama en is gelegen op de punt van een schiereiland. Hierdoor is het water er vaak vlak tot choppy, dat in combinatie met de goede wind maakt een spot al snel favoriet. Het strand is ca. 8 kilometer lang en aan de spot zit tevens een kitecenter en restaurant. De ligging van Panama is bijzonder met stranden aan de Caribische Zee en Stille Oceaan.

Windseizoen Punta Chame: Een kitesurf vakantie plannen naar Panama kan je het beste doen van december tot mei.

5. Bonaire (ABC eilanden)

Atlantis Beach (Kite Beach) is de bekendste spot van Bonaire. Reken op een gemiddelde temperatuur van 30 graden, zeewatertemperatuur van 28 graden en een constante wind (20-25 knopen). Klinkt goed toch? De wind komt altijd uit het noordoosten en is aflandig. Er wordt door de kitebus die op het strand staat een rescue service aangeboden. Zorg wel dat je van te voren penningen haalt.

Windseizoen Bonaire: Februari t/m juli zijn volgens de statistieken de beste maanden.

6. Los Roques (Venezuela)

Dit is heaven! Rust, kristalhelder water, perfecte wind… Los Roques moet écht op je bucketlist. Het is het grootste Maritime natuurpark in het Caribisch gebied. De archipel bestaat uit ruim 350 eilanden waarvan er ca. 50 groot genoeg zijn om een naam te hebben. Je ziet dan ook vaak foto’s waar men tussen de eilanden door kite. Alle spots zijn uniek en mooi op hun eigen manier en elk van hen heeft de mooiste turquoise blauw-achtige kleuren die je ooit zult zien, gecombineerd met glinsterende witte zandstranden.

Let op: De politieke situatie in Los Roques is de laatste jaren onrustig. Check daarom eerst het laatste reisadvies.

Windseizoen Los Roques: De meest stabiele wind heb je tussen februari en mei. Meestal is het er een 4-5 dagen winderig en dan een paar dagen rustiger.

Los Roques

7. Boa Vista (Kaapverdië)

De ‘main’ spot van het eiland is bij Sal Rei, hier vind je tevens de meeste accommodaties. De wind is er offshore (aflandig) en daardoor is het water er vlak tot choppy. Aangezien de wind aflandig is, is er een kitesurfschool met rescue service aanwezig. Boa Vista is minder toeristisch dan het eiland Sal waardoor het er over het algemeen rustig is op het water.

Windseizoen Boa Vista: De meeste kans op wind heb je hier in januari t/m maart maar t/m juni zit je er in principe goed qua wind.

8. Koh Phangan (Thailand)

Is dat niet die backpack bestemming in Thailand met die full moon parties? Ja, dat is inderdaad ook Koh Phangan. Maar ook voor kitesurfers is het een heerlijke plek om te vertoeven! De lagoons van Thong Sala Beach and Ban Tai Beach zijn de bekendste spots van het eiland. Het strand is wit, het water ondiep en de temperatuur aangenaam.

Windseizoen Koh Phangan: Het windseizoen loopt hier van januari tot april en van juli tot september.

9. Zanzibar (Tanzania)

Wil je van die paradijselijke kitesurf foto’s? Dan moet je naar Zanzibar! Hagelwitte stranden en helder turquoise water is waar Zanzibar bekend om staat. Het water is met laagtij kristalhelder en ondiep tot ca. 1,5km uit de kust. De bevolking is vriendelijk en je wetsuit heb je hier absoluut niet nodig.

Windseizoen Zanzibar: De beste maanden zijn juni t/m september en december t/m februari.

10. Mui Ne (Vietnam)

De bekendste plek voor kiters in Vietnam is Mui Ne, een heerlijke uitvalsbasis voor tijdens onze koude wintermaanden. Het strand is er breed, de mensen vriendelijk, het eten lekker, etc. Mui Ne wordt meer en meer bestempeld als het kitesurf mekka van Azië. En het mooiste is misschien nog wel dat het echt goed betaalbaar is!

Windseizoen Mui Ne: De beste maanden voor een kitesurf vakantie naar Mui Ne zijn november t/m maart.

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Auteur

Schrijf een reactie