De grauwe, kille en korte dagen in Nederland ontvluchten? Ga op kitesurf vakantie in januari en ontsnap aan de welbekende winterdip! Maandelijks zetten we een lijstje voor je uit met 10 bestemmingen waar je het beste naar toe kunt voor een kitesurf vakantie. Aangezien er in januari maar een paar bestemmingen zijn die er écht toe doen, gaan we de keuze niet moeilijker maken dan hij al is en houden we het voor januari bij 3 bestemmingen.

3 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in januari

1. Kaapstad (Zuid Afrika)

De bestemming waar je in januari moét zijn en waar alle pro’s dan ook te vinden zijn is… Kaapstad! We kunnen wel zeggen dat Kaapstad het mekka is van de kitesurf wereld. Hier wordt dan ook niet voor niets jaarlijks een van de grootste kitesurf wedstrijden georganiseerd: de Red Bull King of the Air. De windraam van deze competitie opent vaak in de laatste week van januari. Kaapstad is geen plek voor beginners, zij kunnen beter richting Langebaan.

Kaapstad is zo’n bestemming die je als kitesurfer een keer bezocht moet hebben!

Windseizoen Kaapstad: Het windseizoen loopt van oktober tot maart met januari en februari als beste maanden. Raadpleeg windfinder voor de actuele voorspellingen.

2. Zanzibar (Tanzania)

Hagelwitte stranden en turquoise water… Zanzibar is een plaatje en alleen daarom al de moeite waard! Het water is hier met laagtij kristalhelder en ondiep tot ca. 1,5 km uit de kust. Je wetsuit kan je absoluut thuislaten, een lycra en goede zonnebrand is hier voldoende.

De wind op Zanzibar is niet zo sterk als bijvoorbeeld in Kaapstad. Neem daarom ook altijd een grote maat kite mee.

Windseizoen Zanzibar: De beste maanden zijn juni t/m september en december t/m februari.

Kitesurfen Zanzibar

3. Kalpitiya (Sri Lanka)

Een bestemming die snel in populariteit stijgt is Sri Lanka. Een van de bekendste spots van Sri Lanka is Kalpitiya. Je treft hier een grote lagoon aan van zo’n 800 meter breed en 2,5 kilometer lang, gescheiden van de Indische Oceaan met een zandbank. Luxe resorts en kite centers vind je hier over het algemeen (nog) niet dus bereid je voor dat je back to basic gaat.

Windseizoen Kalpitiya: Sri Lanka kent twee windseizoenen, van mei t/m oktober en van december t/m maart.

 

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Auteur

Schrijf een reactie