Juli is doorgaans de warmste maand in Nederland, en daarmee tevens een maand met relatief weinig wind in vergelijking tot andere maanden. Aangezien de zomermaanden op de meeste Europese bestemmingen juist goede windmaanden zijn is dit een perfect moment om op kitesurf vakantie te gaan! Ook buiten Europa zijn er veel mooie kitesurf bestemmingen met goede wind in juli. In dit artikel geven we je een aantal suggesties voor een kitesurf vakantie in juli.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in juli

  1. Esposende (Portugal)

Op een half uur van de stad Porto ligt het vissersdorp Esposende. Een plek die erg geliefd is bij golfsurfers, windsurfers en kitesurfers. Het is een unieke locatie door de twee spots die praktisch naast elkaar liggen. De inham vanuit zee loopt over in de rivier Cavado. Deze rivier loopt naast de Atlantische Oceaan, gescheiden door een zandduin. Hierdoor tref je hier zowel een mooie vlakwaterspot als wavespot aan.

Windseizoen Esposende: Het windseizoen loopt hier, net als op de meeste Europese spots, van mei t/m september.

  1. Zanzibar (Tanzania)

Een klein eiland gelegen in de Indische Oceaan, voor de kust van Tanzania. Zanzibar staat bekend om zijn tropische stranden en helder turquoise water. Aan de oostkant van het eiland ligt de kitespot Paje, hier vind je twee grote lagoons. Op ruim 1,5 kilometer uit de kust ligt een rif waar mooie golven binnenrollen.

Windseizoen Zanzibar: De beste maanden zijn juni t/m september en eind december t/m februari.

Kitesurfen Zanzibar

  1. Fuerteventura (Spanje)

Op ruim 4 uur vliegen van Amsterdam ligt Fuerteventura. Het hele jaar door aangename temperaturen en zomers waait er een goede en constante wind. Fuerteventura is een van de meest windzekere bestemmingen van Europa. De bekendste spot van het eiland is Flag Beach, gelegen in het noorden.

Windseizoen Fuerteventura: Het windseizoen van Fuerteventura loopt van mei t/m september.

  1. Paros (Griekenland)

Het Griekse eiland Paros is ongeveer net zo groot als Texel (klein dus). Om er te komen vlieg je eerst op een van de nabij gelegen eilanden en pak je dan de boot verder. In totaal ben je vanaf Amsterdam zo’n 6 uur onderweg. De kitespot ligt bij Pounda, hier is in 2005 de PKRA 2005 World Tour en in 2006 de KPWT World Tour georganiseerd. Het water is vlak tot choppy (afhankelijk van de wind). Een auto is op dit eiland wel makkelijk want in de buurt van de spot is weinig te beleven.

Windseizoen Paros: De beste maanden zijn de zomermaanden (juni t/m september). In deze maanden steekt er vaak een thermische wind op.

  1. Essaouira (Marokko)

Een klein vissersdorpje met rijke historie en mooie uitgestrekte stranden. Essaouira heeft verschillende kitespots. In de hele baai kan je prima kiten en heb je weinig last van kitesurf scholen. De beste kitespot ligt in het zuidelijke deel van de baai. Doordat er geen gebrek is aan kitespots is er ruimte genoeg op het water.

Windseizoen Essaouira: Je kunt het beste naar Essaouira afreizen in juni en juli. Tip: Neem een wetsuit mee aangezien het water best fris kan zijn.

  1. Mauritius

Een bestemming die waarschijnlijk bij elke kiter wel op de bucketlist staat is Mauritius. Een groen eiland in de Indische Oceaan met witte stranden en prachtige natuur. Het is een paradijs voor de waveriders. Het eiland staat bekend om de mooie en cleane golven en goede wind.

Windseizoen Mauritius: De beste maanden zijn juni t/m september met juli en augustus als de topmaanden.

Kitesurfen Mauritius

  1. Gülbahçe (Turkije)

Het dorpje Gülbahçe ligt in het westen van Turkije op een uur rijden van Izmir. Je vindt er een grote baai met vlak water waar de kitespot ligt. Het is er over het algemeen nog rustig aangezien deze bestemming nog niet zo bekend is in de kitesurfwereld. In het water liggen een aantal sliders en kickers voor de wakestyle fanaten. Deze bestemming is perfect voor zowel beginners als gevorderden.

Windseizoen Gülbahçe: Het seizoen loopt van mei t/m september. In tegenstelling tot veel spots in Turkije waait het hier in de ochtend het hardst.

  1. Ulcinj (Montenegro)

Een van de kleinste landen van Europa en nog helemaal niet ontdekt door de massa-kite-toerisme. Het strand bij Ulcinj is ruim 10 kilometer lang en loopt van Ulcinj naar Bojana. Op het strand vind je veel privé beach clubs en een stuk of 10 kite centers. Het water is ondiep tot ver uit de kust en heeft een zandbodem. Het is daarmee de ideale plek voor beginners en gevorderden.

Windseizoen Ulincj: De wind in Ulincj is thermisch (Mistral). In de zomermaanden, mei t/m september, heb je hier dus de meeste kans op wind.

  1. Kalpitiya (Sri Lanka)

De bekendste kitespot van Sri Lanka ligt bij het plaatsje Kalpitiya aan de westkant. Je vindt er groot lagoon van zo’n 800 meter breed en 2,5 kilometer lang. Vlak en ondiep water dus! De lagoon is met een grote zandbank gescheiden van de Indische Oceaan. Kalpitiya staat bekend om haar constante en goede wind. Verwacht niet teveel luxe hier want je gaat aardig back to basic.

Windseizoen Kalpitiya: Sri Lanka kent twee windseizoenen, van mei t/m oktober en van december t/m maart.

  1. Sicilië (Italië)

Nog zo’n bestemming met een grote lagoon. Op Sicilië ligt de prachtige lagune Lo Stagnone. Ook hier vlak en ondiep water. De lagoon is ca. 2.000 hectare groot en dus ruimte genoeg. Beginners kunnen hier rustig leren varen en gevorderden kunnen oefenen op hun tricks. Als je ook wat van het eiland wilt zien (en dat is aan te raden) is het slim om een auto te huren.

Windseizoen Sicilië: De wind op Sicilië is thermisch en dus het beste in de zomermaanden (mei t/m september).

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie