Plannen voor een kitesurf vakantie in juni? Handig om te weten waar het dan goede kans hebt op wind. In Europa loopt het windseizoen om de meeste bestemmingen van mei t/m september. In juni zit je hier vaak dus wel goed. Maar ook buiten Europa zijn een aantal mooie bestemmingen om rekening mee te houden. In dit artikel geven we je een aantal suggesties voor een kitesurf vakantie in juni.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in juni

  1. Rhodos (Griekenland)

De spot Prasonisi ligt in het uiterste zuiden van Rhodos en ver verwijderd van het massa-toerisme. Prasonisi is de meest windzekere spot van het eiland. Het unieke is dat je op deze spot aan twee kanten kunt kiten. Aan de ene kant heb je een baai met aflandige wind en spiegelvlak water en in de andere baai tref je aanlandige wind en kleine tot medium golven aan.

Windseizoen Rhodos: Het windseizoen loopt hier van mei tot oktober (Meltemi wind). De Meltemi is een noordelijke wind rond de Egeïsche zee die vooral van mei t/m september waait. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Prasonisi.

  1. Gökova (Turkije)

De populairste kitesurf bestemming van Turkije en populair bij zowel nationale als internationale kitesurfers. De spot is gelegen aan een baai van ruim 3km breed. Het water is ondiep tot ca. 150 meter uit de kust en kan redelijk choppy zijn.

Windseizoen Gökova: De beste wind vind je hier van mei t/m september vanwege de Meltemi wind. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Gökova.

  1. El Gouna (Egypte)

El Gouna zal waarschijnlijk de hele zomer op ons lijstje staan aangezien het een van onze favorieten is. Vlak water, goede temperaturen (als je van warmte houdt) en een warme Rode Zee. En niet te vergeten: na je sessie bijkomen in een all-in hotel. Dat is kitesurfen in El Gouna! De mooiste spot vind je bij Element Watersports waar je tot ca. 1,5 kilometer uit de kust ondiep is.

Windseizoen El Gouna: Het hoogseizoen is van mei t/m september maar zelfs in de wintermaanden heb je hier goede kans op wind. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder El Gouna.

Sunset sessie El Gouna

  1. Dakhla (Marokko)

Nog zo’n bestemming die in heel veel maanden in dit lijstje thuis hoort. Dakhla blijft, met haar ligging middenin de Westerlijke Sahara, een bijzonder kitesurf bestemming. Het enige wat je hier om je heen ziet is woestijn (en water). Dakhla heeft zowel vlak water als goede wave spots.

Windseizoen Dakhla: De beste wind vind je hier van mei t/m september maar met zijn 300+ winddagen per jaar is Dakhla altijd een goed idee. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Dakhla.

  1. Neretva (Kroatië)

Kroatië is misschien niet het eerste land wat in je opkomt als je nadenkt over je volgende kitesurf vakantie. Kitesurfen in Kroatië is nog relatief onbekend. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, rivieren, zee en kleine dorpjes. De kite spot heeft vlak tot choppy water wat perfect is voor zowel beginners als gevorderden. Er waait een Mistral wind waardoor de bestemming in de zomermaanden vrij windzeker is.

Windseizoen Neretva: Je kunt het beste in de maanden juni t/m september naar Neretva. De Mistral-wind waait hier in deze maanden. De wind brengt een fijn verkoelend briesje met zich mee. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Neretva.

  1. Leucate (Frankrijk)

Leucate is gelegen aan de Côte d’Azur en is een van de bekendste kitesurfen bestemmingen van Frankrijk. Het water is vlak tot choppy, afhankelijk van de wind. De wind is hier over het algemeen harder dan de voorspelling en kan vanuit het niets aantrekken tot wel meer dan 50 knopen. Je kunt hier soms dus echt verrast worden! De gemiddelde kans op wind is 50 procent.

Windseizoen Leucate: De maanden met de meeste kans op wind zijn april t/m oktober maar in Leucate staat er zo’n 300+ dagen per jaar minimaal 4bft. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Leucate.

Windfinder Leucate

  1. Kalpitiya (Sri Lanka)

Kitesurfen in Sri Lanka kan het beste aan de westkant bij het plaatsje Kalpitiya. Je treft er een grote lagoon aan met vlakwater. De lagoon is zo’n 800 meter breed en 2,5 km lang. De wind is er doorgaans side off en er zijn dan ook rescue boten aanwezig mocht het nodig zijn. Verwacht hier geen extreme luxe want je gaat redelijk back to basic. Voorzieningen op de spot zijn schaars dus zorg dat je wat eten/drinken bij je hebt.

Windseizoen Kalpitiya: Sri Lanka kent twee windseizoenen, van mei t/m oktober en van december t/m maart. Er staat in het zomerseizoen bijna dagelijks zo’n 18-20 knopen. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Kalpitiya.

  1. Cabarete (Dominicaanse Republiek)

Cabarete ligt aan de Noordkust van de Dominicaanse Republiek en is dé (kite)surfbestemming van het eiland. De kitesurfspot heet Kite Beach en is gelegen in een baai van ruim 4km lang. In de baai ligt veel koraalrif waardoor het water voorop de spot mooi vlak is en als je wat meer ervaren bent kun je ook achter het rif gaan varen.

Windseizoen Cabarete: De beste maanden zijn juni t/m september maar ook buiten deze maanden heb je veel kans op wind. Let wel op dat je niet in het regenseizoen gaat (oktober t/m december). Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Cabarete.

  1. Sardinië (Italië)

Cultuur, historie, heerlijk eten, lekker ijs en charismatische Italianen… Maar wist je dat je in Italië ook heel goed kunt kitesurfen? Sardinië is zo’n plek. Het eiland heeft meerdere spots, de bekendste is waarschijnlijk Porto Pollo. Bij Porto Botte tref je een mooie lagoon aan met vlak tot choppy water. Het water is tot ca 300 meter uit de kust ondiep. Perfect om te leren kitesurfen of aan je freestyle tricks te werken.

Windseizoen Sardinië: Het windseizoen loopt van april t/m oktober met gemiddeld 20 knopen per dag. Dit dankt Sardinië aan de Mistral-wind. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Sardinië.

  1. Aruba (ABC-eilanden)

Dé kitespot van Aruba is Fisherman’s Hut, gelegen aan de westkust van het eiland. Op Aruba waait de Passaatwind vanuit het Oosten, daardoor is de wind op Fisherman’s Hut aflandig. Er is een rescue service aanwezig mocht je in de problemen komen en/of te ver het water opgaan. Door de aflandige wind is het water er wel mega vlak, neem daar goede wind en de parelwitte stranden bij en je hebt een waar kitesurfparadijs.

Windseizoen Aruba: De beste periode voor een kitesurf vakantie naar Aruba is van februari t/m augustus.Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Aruba.

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moetApex Adventures

 

 

 

Auteur

Schrijf een reactie