Op zoek naar een geschikte bestemming voor je kitesurf vakantie in mei? Dan is goede wind natuurlijk de belangrijkste factor om rekening mee te houden. Maar waar waait het dan in mei? En niet geheel onbelangrijk, waar schijnt ook de zon? In dit artikel geven we je een aantal suggesties voor een kitesurf vakantie in mei.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in mei

Kitesurfen in Europa begint vanaf mei weer interessant te worden. Op de meeste plekken begint dan het windseizoen. Heel ver weg hoef je dus niet meer om wind te vinden maar je kan nog steeds kiezen voor verre bestemmingen waar je zéker weet dat je in je bikini/boardshort kan varen… 

  1. Dakhla (Marokko)

Dakhla is een unieke locatie gelegen middenin de Westelijke Sahara, omgeven door de woestijn. Je vindt hier een grote lagune met vlak water maar ook een goede wave spots. Dakhla is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bekende accommodaties zijn Dakhla Attitude, Dakhla Spirit, Ocean Vagabond en West Point Dakhla.

Windseizoen Dakhla: De beste wind vind je hier van mei t/m september maar met zijn 300+ winddagen per jaar is Dakhla altijd een goed idee.

Dakhla Spirit

  1. Fuerteventura (Canarische Eilanden)

Zoek je het liever iets dichter bij huis? Fuerteventura is een van de meest windzekere bestemmingen van Europa. Flag Beach ligt in het noorden van Fuerteventura en is een van de populairste spots van het eiland. Deze spot is echter niet echt geschikt voor beginners, met laag water moet je goed oppassen voor rotsen.

Windseizoen Fuerteventura: Het windseizoen van Fuerteventura loopt van mei t/m september. In deze maanden kan je tevens prima met een shorty het water op. 

  1. Bonaire (ABC-eilanden)

De bekendste spot van Bonaire is Atlantis Beach (Kite Beach). Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden en zeewatertemperatuur van 28 graden is dit een kitesurf paradijs! Laat je wetsuits maar thuis…

Windseizoen Bonaire: Het waait vaak op Bonaire maar februari t/m juli zijn volgens de statistieken de beste maanden. Ook buiten deze maanden om heb je veel kans op wind.

  1. El Gouna (Egypte)

Vlak water, goede temperaturen, een warme Rode Zee en na je sessie bijkomen in een luxe all-inclusive hotel, dat is El Gouna. El Gouna is een aanrader voor zowel beginners als gevorderden. Je vindt er meerdere kite centers zoals KBC, Element Water Sports en RedSeaZone.

Windseizoen El Gouna: Het hoogseizoen is van mei t/m september maar zelfs in de wintermaanden heb je hier goede kans op wind. 

El Gouna kitespot

  1. Sal (Kaapverdie)

Sal, een van de eilanden van Kaapverdie, kenmerkt zich door prachtige zandstranden. Er zijn meerdere kitespots op Sal, de belangrijkste zijn Santa Maria strand, Ponta Preta en Kite Beach. Ponta Preta is vooral bekend bij de waveriders gezien de hoge golven, hier worden dan ook diverse wedstrijden georganiseerd.

Windseizoen Sal: Het seizoen loopt van december t/m juni met de sterkste wind in februari t/m mei. 

  1. Gülbahçe/Urla (Turkije)

Op nog geen uur rijden van Izmir ligt Gülbahçe. Een grote baai met vlak water waar het nog relatief rustig is op het water. De spot is redelijk nieuw en nog niet bekend bij de massa. Aan de spot staat het Urla Surf House, een kleinschalige en gezellige accommodatie.

Windseizoen Gülbahçe: Het seizoen loopt van mei t/m september. In tegenstelling tot veel spots in Turkije waait het hier in de ochtend het hardst.

  1. Tarifa (Spanje)

Tarifa is misschien wel dé kitesurfhoofdstad van Europa. Met zijn 300+ dagen wind en gemiddeld 3.000 zonuren per jaar is het een ideale bestemming voor een kitesurf vakantie dichtbij huis. Tarifa staat o.a. bekend om haar sterke Levante wind.

Windseizoen Tarifa: De beste maanden zijn februari t/m oktober met als hoogtepunt juli en augustus (in deze maanden kan het er echter ook erg druk zijn). 

  1. Alvor (Portugal)

Alvor is gelegen in de Algarve en heeft een grote lagune die perfect is voor beginnende kitesurfers of gevorderden die aan hun tricks willen werken. Het mooiste op deze spot zijn de sunset sessies. De wind is hier thermisch en trekt in de middag aan, dus rustig opstarten en tot zonsondergang doorvaren. De waveriders kunnen zich uitleven op de zee.

Windseizoen Alvor: Het windseizoen loopt van mei t/m september met in de zomermaanden de beste wind (thermisch).

Sunset Alvor

  1. Sicilië (Italië)

Wil je leren kitesurfen of juist je skills verbeteren? Sicilië kent een prachtige lagune genaamd Lo Stagnone. Ideaal voor beginners die hun eerste rakjes gaan varen en gevorderden die aan hun tricks willen werken. In het voorseizoen is een wetsuit aan te raden, in de zomermaanden is een shorty voldoende.

Windseizoen Sicilië: Net als de meeste Europese spots loopt het windseizoen hier van mei t/m september. Ook op Sicilië is de wind thermisch.

  1. Kos (Griekenland)

Kos staat bekend om zijn Meltemi wind, een sterke noordelijke wind die waait tussen Griekenland en Turkije. Een bekende spot op Kos is Psalidi beach. De spot heeft een groot zandstrand en het water is redelijk vlak en minder choppy dan andere spots op Kos.

Windseizoen Kos: De beste wind vind je van april t/m oktober.

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie