De dagen worden in november steeds korter en de temperatuur daalt. Zie je op tegen de sombere donkere dagen en koude kitesurf sessies? Boek dan snel een kitesurf vakantie en zoek de zon nog even op. Zo ga je helemaal vol frisse energie en met een heerlijk kleurtje de winter in! Waar het in november waait? Dat lees je in dit artikel.

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in november

1. Cumbuco (Brazilië)

Brazilië is een walhalla voor kitesurfers met spots als Paracuru, Cumbuco, Taiba en Jericoacoara. Het waait er bijna elke dag, het is er warm en je vindt er condities voor elk niveau. Stond Cumbuco nog niet op je bucketlist? Voeg ‘m er dan snel aan toe. Het is een van de top kitesurfbestemmingen ter wereld. Een breed strand en, afhankelijk van het getij, vlak tot choppy water.

Windseizoen Cumbuco: De beste maanden zijn augustus t/m december. Het waait er dan vrijwel dagelijks.

2. Madagaskar

Madagaskar is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt maar als je ‘m eenmaal opgezocht hebt gaat hij niet meer uit je hoofd. Natuur, wildlife en kitesurfen… Madagaskar heeft iets bijzonders! Het eiland kent meerdere spots maar Babaomby is een van de bekendste. De spot staat in de top 10 meest winderige plekken op aarde. Je treft er een grote lagoon aan met ondiep en helder water. Het kan maar zo dat je oog in oog komt te staan met manta’s en zeeschildpadden.

Windseizoen Madagaskar: De beste wind vind je hier van april t/m november.

3. Leucate (Frankrijk)

Het echte windseizoen loopt in Leucate t/m oktober maar omdat hier gemiddeld 300+ dagen per jaar minimaal 4bft staat en het er doorgaans warmer is dan bij ons, staat hij toch in dit november lijstje. Leucate ligt aan de Côte d’Azur en is een van de bekendste kitesurfen bestemmingen van Frankrijk. De wind is vaak harder dan de voorspelling en kan vanuit het niets aantrekken tot 50 knopen. Het is daarmee wel een bestemming voor dare-devils, als beginner moet je zorgen dat je gelijk het water af gaat als je het niet vertrouwd.

Windseizoen Leucate: In Leucate staat er zo’n 300+ dagen per jaar minimaal 4bft. Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Leucate.

4. Sal (Kaapverdië)

Het seizoen op Sal begin halverwege oktober. Kaapverdië staat vooral bekend om de classic wave spots die er te vinden zijn maar voor de beginners zijn er ook vlakwater spots. De bekendste spot op Sal is Kite Beach en ligt op zo’n 15 minuten van Santa Maria. De spot is geschikt voor beginners en gevorderden en het is er tussen de 24 en 29 graden.

Windseizoen Sal: Van oktober tot juni heb je de meeste kans op wind. Gemiddeld waait de wind zo’n 16 knopen.

Kaapverdie

5. Mui Ne (Vietnam)

Je kunt het rustig aan doen en een spot in de buurt zoeken maar je kan ook op het vliegtuig stappen richting Vietnam… Mui Ne is inmiddels een bekende plek bij surfers en kitesurfers. Het wordt tegenwoordig ook wel het kitesurf mekka van Azië genoemd. Je vindt hier stabiele en goede wind, warm weer en het is er erg goed betaalbaar.

Windseizoen Mui Ne: De beste maanden voor een kitesurf vakantie naar Mui Ne zijn november t/m maart.

6. La Ventana (Mexico)

La Ventana wordt ook wel het Tarifa of Cabarete van Mexico genoemd. Het is een klein Mexicaans vissersdorpje met een grote baai. Het dorp wordt omringt door cactussen, woestijn, zand stranden en turquoise water. Je vindt er choppy water en als je harder waait kleine golven. Ondanks dat je er niet vlak en ondiep is, is het zeker een spot voor beginners. Het is er niet te druk en je hebt altijd ruimte genoeg, daarbij is de wind erg stabiel en hebben de scholen jetski’s om je te helpen.

Windseizoen La Ventana: De wind waait hier steady van midden oktober tot maart.

7. Kaapstad (Zuid Afrika)

Een bestemming die de komende maanden vaker in deze lijst tevoorschijn zal komen en een bestemming die op de bucketlist van elke kitesurfer thuis hoort. Het is dé place to be in de winter, dit is de plek waar het allemaal gebeurd en waar de pro’s in grote getallen aanwezig zijn. Kaapstad zelf is meer geschikt voor de gevorderde kitesurfer met veel wind en hoge golven. Red Bull King of the Air wordt hier niet voor niets elk jaar georganiseerd.

Windseizoen Kaapstad: Het seizoen begint langzaam rond oktober en loopt tot maart.

8. Eilat (Israel)

Israel begint steeds meer bekendheid te winnen als kitesurf bestemming. Een van de bekendste plekken om te kitesurfen is Eilat, gelegen aan de Rode Zee. Eilat is qua condities vergelijkbaar met Egypte, het waait er het hele jaar door met de beste wind van mei tot november. De wind komt vaak vanuit de woestijn en het water is daardoor erg vlak.

Windseizoen Eilat: In Eilat heb je het hele jaar door kans op goede wind maar het meest zeker zit je van mei t/m november.

Eilat

9. North Carolina (Amerika)

Outer Banks (Cape Hatteras) is dé spot van de oostkust van Amerika en moet tot de top kitesurf bestemmingen in de wereld worden gerekend. Je vindt hier meerdere spots en kunt je uitleven op de golven van de Atlantische Oceaan of op het vlakke water tussen het schiereiland en vaste land. De meeste maanden van het jaar waait het ca. 20 dagen.

Windseizoen North Carolina: Het windseizoen is hier lang en kitesurfen kan hier het hele jaar door. De beste maanden zijn van april tot november.

10. Chili (Zuid-Amerika)

De bekendste spot is Pupuya, gelegen op zo’n 2.5 uur van Santiago. Je treft er een vlakke en beschermde lagoon aan, ideaal voor beginners. Op zo’n 15 minuten ligt Roca Cuadrada met golven tot wel 5 meter. Een bestemming waar iedereen aan zijn/haar trekken kan komen. De wind waait meestal side-onshore en met een watertemperatuur van ca 16 – 18 graden is een wetsuit aan te raden.

Windseizoen Chili: De meeste kans op wind heb je hier tussen oktober en april. De beste maanden zijn november t/m maart.

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie