Als je op kitesurf vakantie wilt in oktober kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld voor herfststorm-sessies in Nederland, Duitsland of Engeland of zoek de zon en warmte op in Brazilië of Australië. In oktober heb je genoeg keuze en diversiteit qua kitesurf bestemmingen en wij hebben er 10 voor je op een rij gezet!

10 bestemmingen voor een kitesurf vakantie in oktober

1. Prea & Jeri (Brazilië)

Prea en Jeri (Jericoacoara) zijn misschien iets minder bekend dan Cumbuco maar zeker niet minder de moeite waard! Prea is van origine een klein vissersdorpje maar inmiddels uitgegroeid tot een van de beste plekken om te kitesurfen. Wil je liever iets geïsoleerder zitten, ga dan naar Jeri. Geen eindeloze verkeerschaos maar straten van zand en stranden die helderder zo helder zijn dat het haast pijn doet aan je ogen. Je kunt overigens ook downwinders doen van Prea naar Jeri.

Windseizoen Prea & Jeri: Het seizoen loopt hier van juli tot februari en is daarmee de perfecte bestemming om de winter in Nederland te ontvluchten.

2. Tarifa (Spanje)

In de herfstvakantie nog snel even een weekje er tussenuit? Niet teveel willen reizen maar toch aangename temperaturen? Ga dan naar Tarifa, het kitesurf mecca van Europa. Het waait in Tarifa ca. 300+ dagen per jaar en de temperatuur ligt in oktober nog zo rond de 20 graden. Tarifa dankt haar goede condities o.a. aan de sterke Levante wind.

Windseizoen Tarifa: De beste maanden zijn februari t/m oktober. Aangezien het in de zomermaanden érg druk kan zijn is het aan te raden om in het voor- of najaar te gaan.

Kitesurfing Tarifa

3. Texel (Nederland)

Hou je wel van wat actie en extreem weer? Nederland staat in het najaar bekend om haar herfststormen en als het ergens goed waait in Nederland, dan is dat wel op Texel! Bijkomend voordeel is dat Texel helemaal niet duur hoeft te zijn. Huur bijvoorbeeld een appartement of huisje via Airbnb en je bent klaar.

Windseizoen Texel: Qua wind kan je het beste naar Texel van augustus t/m februari.

4. Sardinië (Italië)

Sardinië heeft twee bekende spots met verschillende kitesurf condities voor alle niveaus. Bij Solinas vind je ondiep water (kniehoogte) waardoor het een mooie spot is voor zowel beginners als voor gevorderden die aan hun tricks willen werken. De andere spot is Porto Pino, door de golven is dit een mooie plek voor wave kiters. Geniet na je sessie van heerlijke Italiaanse wijnen en pizza!

Windseizoen Sardinië: Het windseizoen op Sardinië loopt van april tot juni en van september tot midden oktober.

5. Wissant (Frankrijk)

In Wissant moet je net als bij ons in Nederland een beetje geluk hebben qua wind. Als het in het najaar waait in Wissant kunnen je sessies uiteenlopen van een rustigr 15 knopen-sessie tot 30+ knopen stormsessies. Een voordeel: je rijdt er zo in de auto heen! Tentje achterin de auto of boek een accommodatie via Airbnb en het hoeft ook nog eens niet duur te zijn. Een mooie bestemming als je een lang weekend weg wilt.

Windseizoen Wissant: De meeste kans op wind heb je van begin oktober tot half maart. De dag met de meeste wind is doorgaans 1 januari, dé bestemming voor een nieuwjaarssessie!

Wissant

6. Sydney (Australië)

Bij Australië denk je waarschijnlijk eerder aan golfsurfen maar het land beschikt ook over meerdere mooie kitesurf spots! Van Brighton tot Long Reef en Palm Beach, de meeste spots in Sydney liggen ten zuiden van het stadscentrum in Botany Bay. Van vlakwater tot wavespots, Syndey heeft het allemaal. Neem daarbij nog het feit dat de zon bijna het hele jaar schijnt en het er doorgaans niet veel kouder wordt dan 16 graden en je hebt een perfecte kitesurf bestemming.

Windseizoen Sydney: De beste periode om naar Sydney te gaan is van oktober tot maart met oktober t/m december als de beste maanden.

7. Miami – Florida (Amerika)

Florida, ook wel de Sunshine State genoemd, is een populaire winterbestemming voor (kite)surfers over de hele wereld. Net als bij Sydney denk je bij Miami – Florida misschien eerder aan golfsurfen maar het is een prachtige bestemming voor kitesurfers. Miami kennen we natuurlijk allemaal van de mooie stranden. Niet al deze stranden zijn geschikt om te zonnen maar hebben genoeg ruimte om je kite op te laten. Helaas zijn er wel strikte regels als het om kitesurfen gaat. De twee grootste spots zijn Crandon Park en Matheson Hammock Park.

Windseizoen Miami – Florida: De jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 23 en 25 graden en het water is het hele jaar aangenaam warm. Qua wind kan je het beste naar Miami – Florida van december tot mei.

8. Watergate Bay – Cornwall (Engeland)

Als je in Cornwall bent kan je je bijna niet voorstellen dat je nog in Engeland bent. Cornwall is een tropisch stukje Engeland waar je zelfs palmbomen en andere (sub-)tropische planten vindt. Het is dan ook erg bekend bij toeristen van over de hele wereld. De kleine dorpjes zitten verschuilt tussen de kliffen en een aantal hebben een echte surf-hippie-vibe over zich heen. Cornwall staat bekend om zijn enorme golven en is daarom erg geliefd bij golfsurfers, toch is ook de kitesurf scene nu flink aan het groeien. Verdiep je wel even goed in het getij en de spot, het strand kan hier rond hoogtij helemaal verdwijnen.

Windseizoen Cornwall: Cornwall heeft koudere winters en warmere zomers dan andere plekken in Engeland. Het is de plek met de meeste wind en de beste periode om hierheen te gaan is de herfst.

Cornwall

9. Fehmarn (Duitsland)

Een bestemming met 2.200 zonuren per jaar, een kust van 78 kilometer lang, woeste en steile kustlandschappen en dat alles gewoon om de hoek in Duitsland! Fehmarn is het op twee na grootste Duitse eiland in de Oostzee. Aangezien het een eiland is kan je er met meerdere windrichtingen terecht en vind je er zowel vlakwater als wavespots. Pak de camper of huur een hotelletje en ga snel richting Fehmarn.

Windseizoen Fehmarn: De beste en populairste periode om naar Fehmarn te gaan is van april tot en met oktober. Met september en oktober als beste maanden.

10. Kos (Griekenland)

Kos staat bekend om de noordelijke Meltemi wind, deze wind ontstaat door het drukverschil tussen de Balkan en Turkije. Een van de bekendste spots op Kos is Psalidi beach. Dit komt omdat de wind, door de richting, hier vaak het meest consistent is. Het water is er vrij vlak en niet zo choppy als op andere spots. De dag begint er normaal met wat lichte wind, valt rond lunch iets weg en trekt in de namiddag weer aan tot zonsondergang.

Windseizoen Kos: De beste wind vind je van april t/m oktober.

Apex Adventures

 

Auteur

Schrijf een reactie