Kaapverdië is de afgelopen jaren uitgegroeid tot populaire bestemming onder kitesurfers en met name onder de wave-riders. Kaapverdië staat ten slotte bekend om haar mooie en cleane golven die doorgaans tussen de 1 en 3 meter hoog zijn. De watertemperatuur ligt er doorgaans tussen de 21 en 24 graden en je bent er al met ca. 6 uur vliegen!Kaapverdië bestaat uit een eilandengroep en ligt voor de westkust van Afrika in de Noordelijkste Atlantische Oceaan. Slechts 9 van de 12 eilanden zijn bewoond en 3 lenen zich goed voor het kitesurfen. Welke 3 dat zijn? Dat lees je in dit artikel.

De beste eilanden van Kaapverdië om te kitesurfen

Sal

Qua kitesurf voorzieningen is Sal het meest ontwikkelt. Er zijn inmiddels meerder kitescholen/-centers gevestigd waar je terecht kunt voor een (extra) lesje of als je spullen wilt huren. Sal heeft meerdere kitespots, de bekendste zijn Kite Beach, Santa Maria en Ponta Preta. Deze laatste is met name bekend om haar hoge golven.

Het eiland zelf staat bekend om haar prachtige stranden. Naast kitesurfen kun je bijvoorbeeld een catamarantocht maken, een tripje naar de zoutmeren doen of duiken en snorkelen. Santa Maria is het grootste dorp op het eiland. Hier vind je dan ook de meeste toeristen en bevolking.

Boa Vista

Minder bekend dan Sal is het eiland Boa Vista. Je vindt hier veel zonaanbidders door de mooie stranden die het eiland heeft. Gelukkig gaan de mooie stranden gepaard met veel mooie kitespots, van vlak water tot golven. Bekende spots op het eiland zijn Ponta Antonia, Ervatao, Buccaneers Beach en Praia da Chave. Deze laatste is populair onder zowel freestylers als waveriders door de combinatie van vlakwater in de laguna en het rif wat in zee ligt.

Waait het niet? Dan kan je bijvoorbeeld een quad en door de woestijn crossen, een kijkje nemen bij het scheepswrak, duiken / snorkelen of een dagje naar Sal Rei. Sal Rei is een klein havenstadje, het is er rustig en de mensen zijn er vriendelijk.

Kaapverdië

São Vicente 

De minste bekende van de drie en ook het minst ontwikkeld qua toerisme is São Vicente. Dat het eiland vaak vergeten wordt heeft zo zijn voor en nadelen. Nadeel is dat er minder voorzieningen zijn maar het grootste voordeel is dat het er vaak erg rustig is op het water. De lokale bevolking probeert dit, vanwege het behoudt van de natuur, ook zo te houden.

De bekendste spots op het eiland zijn Salamansa, Baia das Gatas en São Pedro. Salamansa is de bekendste spot en ligt op ca. 10 kilometer van de hoofdstad Mindelo. Tijdens het kitesurfen kun je zomaar een schildpad of vliegende vis voorbij zien komen/springen! 😉

Op dagen zonder wind kun je ervoor kiezen om de natuur in de trekken of een van de kleurrijke vissersdorpjes te bezoeken.

Praktische informatie

Wind: Onze winters zijn de beste periode om een reisje naar Kaapverdië te plannen. Het seizoen start rond oktober/november maar wil je zekerheid dan kan je het beste tussen december en april die kant op reizen. De wind waait gemiddeld tussen de 18 en 30 knopen.

Water: Kaapverdië heeft zowel vlak water als wavespots maar staat vooral bekend om het laatste. De watertemperatuur ligt tussen de 21 en 24 graden. In de wintermaanden is een shorty aan te raden.

Temperatuur: De temperatuur in Kaapverdië ligt bijna het hele jaar tussen de 25 en 30 graden.

Auteur

Schrijf een reactie