Sta je op het punt een kitesurf vakantie te boeken en ben je op zoek naar een spot waar je na het kitesurfen kan bijkomen in een luxe hotel? El Gouna is de place to be! El Gouna ligt op zo’n 30km van Hurghada in de woestijn van Egypte en is een pareltje voor kitesurfers en zongenieters.

Kitesurfen in El Gouna

Er staat vrijwel het hele jaar goede wind in El Gouna met de zomermaanden als top maanden. De meeste kans op wind heb je in september. De wind waait doorgaans side-onshore of sideshore. Ben je een beetje flexibel qua data? Ga dan niet als het ‘nieuwe maan’ is, de wind is dan vaak een dag of twee weg.

El Gouna kitespot

De kitespots

Er zijn meerdere kitespots in El Gouna. Onderling verschillen ze niet echt. Bij de ene spot heb je wat minder last van het koraalrif dan bij de andere spot. Op iedere spot zit een kitesurfcenter/-school waar je je spullen tegen een kleine vergoeding kunt stallen zodat je deze niet iedere keer mee hoeft te nemen. Vanaf je hotel brengt de Tuk Tuk je voor een euro per persoon naar de spot.

Wij zijn de eerste dagen naar Kiteboarding Club El Gouna (KBC) gegaan. Een gezellige club maar ook een spot waar vrij veel koraal ligt. Zeker met laag water neemt het vaaroppervlak snel af en is het oppassen geblazen. In het koraal wil je niet terechtkomen (ik kan het weten ;-)).

Op een windloze dag (ja, wij zaten er met ‘nieuwe maan’) zijn we daarom een stukje verderop gaan kijken en kwamen we bij Element Water Sports terecht. Een club met een frisse/moderne uitstraling en een enorm vlakke spot met weinig koraal. De spot is top ca. 1,5 kilometer ondiep en ontzettend breed! Een keer per week organiseren ze tevens een gezellige barbecue.

Element Water Sport

Accommodaties

El Gouna is een dorp vol met accommodaties, van basic appartementen tot luxe all inclusive hotels. Wij verbleven in Three Corners Ocean View, een all inclusive adults only hotel aan de haven van El Gouna. Het hotel ligt op een 5 minuten lopen van het centrum. Je kunt bij touroperators als Corendon een pakketreis boeken (hotel, vlucht + transfer) naar dit hotel. Het hotel heeft zelfs een all inclusive bar op de kitespot bij Kiteboarding Club El Gouna.

Three Corners Ocean View

No wind days

Veel kitespots hebben weinig te bieden als het een dag niet waait omdat ze vrij afgelegen liggen. Een voordeel van El Gouna is dat het een badplaats is die helemaal ingericht is op toerisme. Er is dus genoeg te doen als het een dag (of twee) niet waait. Denk bijvoorbeeld aan duiken, snorkelen, suppen of een quadsafari. Daarnaast heeft El Gouna een groot wakeboard park midden in de woestijn. Het park heeft maar liefst drie verschillende banen (linksom, rechtsom en een 2.0 systeem).

Impressie

Waar wacht je nog op?

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Auteur

Schrijf een reactie