Protect Our Winters is een initiatief dat in 2007 opgericht is door de Amerikaanse professionele snowboarder Jeremy Jones. Hij zet zich vanaf het eerste moment actief in tegen klimaatverandering die negatieve invloeden heeft op onze winters. De non profit organisatie is nu uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van meer dan 130.000 supporters – van wintersporter tot atleet, van bedrijven tot particulieren sponsoren. En sinds oktober 2018 heeft Protect Our Winters (POW) nu ook een Nederlandse afvaardiging.

POW motiveert winterliefhebbers om klimaatverandering tegen te gaan

POW Nederland creëert niet alleen bewustzijn voor deze klimaatproblematiek onder de winterliefhebbers (schaatsers, wintersporters, alpinisten, sneeuwschoenwandelaars en langlaufers), maar zal samen vanuit de community ook daadwerkelijk actie ondernemen en stappen in de juiste richting zetten. Denk hierbij aan pleitten voor de juiste energieleveranciers voor indoor skihallen en schaatsbanen, een betere aansluiting van het openbare vervoer met populaire reisbestemmingen (zoals de Alpenlanden) en het verspreiden van waardevolle kennis door middel van lezingen, meetings en campagnes in samenwerking met invloedrijke organisaties. Protect Our Winters zet #onefootprintless. En jij?

#ONEFOOTPRINTLESS
Samen kunnen we onze ecologische footprint verkleinen. En elke stap, groot of klein, is er een in de juiste richting. POW is serieus als het gaat om klimaatverandering. En met POW hebben we het over jou en mij. De winter is van ons allemaal, en daarom dragen we samen de verantwoordelijkheid om tegen klimaatverandering op te staan. Zet een stap vooruit, #onefootprintless.

We kunnen nu de toekomst nog bepalen, in plaats van alleen maar omgaan met de gevolgen. Als we de komende jaren geen actie ondernemen, groeien die gevolgen uit tot problemen die niet meer op te lossen zijn – met een wereldwijde impact.

Wander Life steunt Protect Our Winters! Jij ook?

Lees ook:

Duurzaam reizen? 10 tips om bij te dragen aan een beter klimaat!

 

Auteur

Schrijf een reactie