Sankt Peter Ording is een bijzondere bestemming aan de Duitse kust, met eindeloze stranden, paalwoningen en veel natuurschoon. Je rijdt er vanuit Utrecht in ca. 6 uur (afhankelijk van drukte en aantal stops) heen. Daarmee is Sankt Peter Ording dus een ideale bestemming voor een lang weekendje weg met een huurauto. Het is tevens een geliefde bestemming bij de Hamburgers (mensen uit Hamburg) die in het weekend aan de drukte in de stad willen ontsnappen.

Sankt Peter Ording

Sankt Peter Ording in Duitsland is een bijzondere bestemming. Eentje die je niet snel zal vergeten en ook niet snel weer tegen zult komen. Sankt Peter Ording is gelegen op het westpunt van het schiereiland Eiderstedt, op nog geen 100 km van Denemarken en net iets ten zuiden van de Noord-Friese Waddeneilanden. Een bijzondere ligging omringt door het water. 

Sankt Peter Ording telt maar een paar duizend inwoners maar in de zomermaanden duizenden. Het is één van de bekendste en populairste badplaatsen van Duitsland.

Bang voor drukte? Het strand is ruim 12 km lang en tot 2 km breed (afhankelijk van het tij). Je kunt dus altijd wel een plekje vinden om je handdoek neer te leggen. 

Getijden & paalwoningen

Als je zoekt naar afbeeldingen van Sankt Peter Ording dan is je eerste resultaat waarschijnlijk een foto van een paalwoning op het strand. Het normale bereik van het getij is hier maximaal 3 meter. Je kunt aan de paalwoningen goed zien hoe hoog het water kan komen. Een bijzonder gezicht is het wel én zeker met zonsondergang levert het mooie plaatjes op.

Ga je voor een strandwandeling? Raadpleeg dan eerst de getijdenkalender zodat je niet verrast wordt door het water. Het kan zomaar gebeuren dat je op een zandbank loopt en je ineens overal om je heen water ziet. 

Actief in Sankt Peter Ording

Door het vele water en grote/brede strand kun je er tevens goed terecht om te windsurfen, kitesurfen, strandzeilen en kitebuggyen. Maar ook een fiets- of wandeltocht door de duinen behoort tot de mogelijkheden. Het is een plek waar je (mentaal) even helemaal tot rust kunt komen. 

Jaarlijks wordt in Sankt Peter Ording een van de grootste kitesurf events van de wereld georganiseerd; de Multivan Kitesurf Masters. Het is de laatste stop van de Duitse kampioenschappen, gecombineerd met een groot test event en beurs waar je alle nieuwe snufjes en gear kunt bekijken. In de avond treedt er vaak een DJ op. 

How to get there?

Sankt Peter Ording ligt op nog geen 600 km van Utrecht en is het makkelijkste te bereiken per auto. Met de trein is het namelijk ca. 5 en een half uur van Utrecht naar Hamburg en vanaf Hamburg nog ca. 4 uur. Met de auto is het met niet al teveel drukte en 2 stops in 6 uur te rijden. 

Beschik je zelf niet over een auto? Denk dan eens aan een huurauto. Op deze manier kan je zelfs nog een beetje rond cruisen in de omgeving en zie je veel meer! Stop bijvoorbeeld eens een keer extra onderweg als je een mooi stukje natuur tegenkomt… 

Overnachten in Sankt Peter Ording

Het hele dorp staat vol met hotels, appartementen en vakantiehuizen. Wil je first row zitten? Kijk dan of het Beach Motel St. Peter Ording nog een kamer beschikbaar heeft. Je zit dan direct aan het strand!

Aangezien Sankt Peter Ording een populaire bestemming is kan het vaak lastig zijn om last minute nog een kamer te vinden. Niet getreurd! Zet dan gewoon je tentje op op een van de vele campings in de buurt. Bijvoorbeeld op Campingplatz MeerGrün in Tating, op 10 minuten rijden van het strand.  

 

Auteur

Schrijf een reactie