Het is natuurlijk lekker om, nu de dagen korter worden, nog even last minute ergens te gaan kitesurfen waar het lekker warm is. Met de herfstvakantie voor de deur geven wij je een aantal tips voor een last minute kitesurf vakantie. Pak die bikini en/of boardshort nog snel even uit de kast en werk nog even aan een gezonde tan in aanloop naar de winter. Let op: bij thuiskomst zal het wel weer extra wennen worden om in de Nederlandse temperaturen te kitesurfen… bibberen dus!

5x last minute kitesurf bestemmingen voor de herfstvakantie

1. El Gouna (Egypte)

Met temperaturen tussen de 20 en 30 graden in oktober, 10 uur zon per dag en een watertemperatuur van 26 graden is El Gouna een ideale herfstvakantie bestemming. En dat alles op nog geen vijf uur vliegen van Amsterdam. Waar wacht je nog op? De maand met de beste wind in Egypte is september maar ook in oktober is er nog een windwaarschijnlijkheid van 60%. Daarbij is er in El Gouna genoeg te doen als het een keer een dagje niet waait, denk aan duiken, snorkelen, wakeboarden, paardrijden, etc. Wacht niet te lang met boeken want El Gouna is natuurlijk ook erg populair bij gezinnen en zonaanbidders!

Sunset sessie El Gouna
Sunset sessie in El Gouna

2. Tarifa (Spanje)

Tarifa is dé kitesurf bestemming van Spanje en wordt zelfs de kitesurf-hoofdstad van Europa genoemd. Het is er in oktober nog zo’n 20 graden met kans op een enkele bui. De temperatuur van het water ligt ook rond de 20 graden en de zon schijnt ca. 6-7 uur per dag. Je vliegt in drie uur naar Malaga en dan is het nog een kleine twee uur met de auto. Het windseizoen loopt van april t/m juni en van september t/m oktober.

3. Dakhla (Marokko)

Echt even helemaal weg in de herfstvakantie? Dakhla is, met zijn ligging middenin de Westelijke Sahara, dé plek om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Je vindt hier enkel water, zon, wind, zand en nog meer zand… En natuurlijk veel kitesurfers en een goede kitesurf-vibe. De temperatuur ligt in oktober tussen de 18 en 28 graden maar het kan er ’s avonds flink afkoelen. Met een watertemperatuur van 23 graden is het dragen van een wetsuit (3/2mm) wel aan te raden. Dakhla heeft in oktober een windwaarschijnlijkheid van ruim 70% (bron: Windfinder).

4. Rhodos (Griekenland)

Het windseizoen in Griekenland loopt van mei t/m oktober. Als je dus dit jaar nog die kant op wilt moet je dat in oktober nog doen. De meest windzekere spot van het eiland is Prasonisi (schiereiland) en ligt in het uiterste zuiden van Rhodos. Naast de windzekerheid van deze spot heeft de spot als voordeel dat je aan twee zijden kunt kitesurfen, de ene kant is voor de wave kiters en de andere kant voor de kitesurfers die van vlak water houden.

5. Sal (Kaapverdië)

Op Sal begint het bij iedereen in oktober weer te kriebelen aangezien het seizoen dan weer langzaam begint. Iedereen maakt zich klaar voor een winter vol wind! De bekendste spot van het eiland is Kite Beach en ligt op een kwartiertje rijden van Santa Maria. De spot is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De temperatuur ligt in oktober tussen de 24 en 29 graden en met een watertemperatuur van 26 graden is het dé perfecte bestemming voor bikini/boardshort sessies!

 

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie