Ben jij een hardcore kitesurfer die ook in de winter doorvaart of heb je misschien niet zoveel mensen in je omgeving die kitesurfen? Werk jij onregelmatige diensten en ben je vaak vrij als anderen werken? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander dat het soms lastig is om een buddy te vinden waarmee je het water op kunt.

We denken vaak op een mooie zomerse dag dat we wel even alleen het water op kunnen maar heb je er weleens bij stilgestaan wie er op je let als er iets gebeurd? Je denkt wellicht dat je vast wel wordt gezien door iemand maar is dat wel zo? Het is belangrijk om op elkaar te letten en je daar ook aan te committen, dit geldt áltijd maar er zijn natuurlijk omstandigheden waarop het éxtra belangrijk is.

Hoe de kite buddy app werkt

Herbert Vuijk heeft hierover nagedacht en de kite buddy app ontwikkeld. Een app waarin je aan kunt geven wanneer en waar jij het water op wilt gaan en op die manier een kite buddy kunt vinden voor je sessie. Je geeft aan naar welke spot je wilt, op welke dag en van hoe laat tot hoe laat. Ook kun je aanhaken bij sessies die door andere gebruikers zijn aangemaakt. Er zit zelfs een chatfunctie om met elkaar een ‘exacte’ ontmoetingslocatie af te spreken.

Alle spots in Nederland zijn in de app verwerkt dankzij de data van de Nederlandse Kitesurf Vereniging.

Een aantal screenshots van de app:

  • Kite buddy app

Ons oordeel

De eerste versie staat nu in de App Store en Google Play en we kunnen niet anders zeggen dan dat we enthousiast zijn! Natuurlijk zijn er nog optimalisaties mogelijk zoals profielverrijking, etc. maar we zijn erg te spreken over de opzet van de app en de bruikbaarheid. Wellicht is het nog leuk om actuele weerdata aan de app toe te voegen om het compleet te maken.

De kite buddy app is een uitkomst om eenvoudig kite buddy’s te vinden en niet eindeloos in al je kitesurf-whatsapp-groepen te hoeven vragen of er toevallig nog iemand op hetzelfde tijdstip naar dezelfde spot gaat. We hopen wel dat áls je de app gaat gebruiken en een belofte maakt dat je deze ook nakomt.

Downloaden

De app is nu te downloaden in de App Store en via Google Play.

Lees ook: Waarom je juist moet kitesurfen in de winter

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie