Deze winter werd ik door Bluetribe benaderd met de vraag of ik ambassadeur wilde worden. Ik support graag boardsport-gerelateerde merken en al helemaal als ze Nederlands zijn! Ik zocht de Ultra Orange goggle uit, gooide al mijn snowboard spullen in de auto en reed naar Maria Alm in Oostenrijk voor de grote test.

Ultra Orange ski-/snowboardbril

Een goede skibril is een essentieel onderdeel van je wintersport outfit. Een bril zorgt voor bescherming van je ogen en beter zicht op de piste. De skibrillen van Bluetribe zijn er in verschillende kleurencombinaties. Volgens eigen zeggen is de Ultra Orange skibril hun beste skibril.

De goggle heeft een groot en opvallend formaat en de oranje glazen versterkt contrasten. De bril sluit perfect aan bij elke helm en biedt meer dan genoeg comfort. De bril is uitgerust met ultra 360 vision lenzen met extra grote kijkhoek. Het comfort foam zorgt ervoor dat de bril lekker zit.

Snowboarden Maria Alm

Twee lenzen (cat. 1 en cat. 3)

De Ultra Orange bril is verkrijgbaar met twee lenzen die eenvoudig te verwisselen zijn door het magnetische systeem waarmee de lenzen vastzitten op het montuur. De tweede lens stop je gemakkelijk in je tas en binnen een paar seconden heb je de lenzen verwisselt.

De bril wordt standaard geleverd met een categorie 3 lens. Deze lens is geschikt voor goed/ zonnig weer en felle luchten. Optioneel is om er een categorie 1 lens bij te bestellen. Deze lens is geschikt voor slechte weersomstandigheden en slecht zicht. Voordeel van deze categorie 1 lens is dat je met mist en/of bewolking nog steeds goed diepte kunt zien op de piste.

Ultra Orange Bluetribe

Pasvorm

De Orange Ultra sluit perfect aan op mijn Roxy Power Powder helm en sluit, ondanks de grootte van de bril, goed aan op mijn gezicht. Het foam waar de bril van voorzien is zorgt ervoor dat de bril lekker/zacht zit en niet irriteert of pijn gaat doen. Daarnaast beslaat de bril niet tijdens het zweten. Dit is vaak een frustratie geweest bij andere brillen.

Prijs vs. kwaliteit

De kwaliteit van de bril is erg goed. De ultra 360 vision lens heeft een grote kijkhoek waardoor je optimaal zicht hebt op de piste. De Ultra Orange bril met twee lenzen is verkrijgbaar voor €119,95. Bluetribe zit daarmee met een hoogwaardig product aan de onderkant van de markt. Natuurlijk zijn er brillen die nog beter zijn maar daar betaal je ook een keer zoveel voor. Voor de ‘normale’ wintersporter is de Bluetribe Orange Ultra een absolute aanrader!

Conclusie

De combinatie van prijs/kwaliteit, comfort, design en het goede zicht maken de bril een absolute aanrader. Een ander groot pluspunt van de Ultra Orange skibril is de eenvoudig verwisselbare lens.

Een heerlijke bril die ik zeker zal blijven dragen op de piste!

Bluetribe Goggle

Over Bluetribe

“Avontuur zit in ons DNA. Het team van Bluetribe werkt hard om ski- en snowboard brillen, helmen en zonnebrillen van hoge kwaliteit te maken. De complete collectie van Bluetribe is gericht op bescherming tijdens wintersport onder alle condities en voor iedere type wintersporter. Wij streven ernaar om mooie producten te ontwerpen die voldoen aan de hoogste eisen. Het team van Bluetribe is er van overtuigd dat we met elkaar genieten van de bergen tijdens alle condities. Daarom zijn we benieuwd naar jullie avonturen, deel de leukste foto’s met de hashtag #ourbluetribe!”

Nog geen wintersport plannen? Lees hier alles over onze wintersport avonturen.

Auteur

Schrijf een reactie