Australië staat bekend als het surf-walhalla maar wint ook steeds meer aan populariteit onder de kitesurfers. Niet gek want met ruim 35.000 kilometer kustlijn, golven en vlak water spots zit er voor iedereen wel een spot tussen waar je helemaal los kunt gaan.

Roadtrip door (kite)surf walhalla Australië

Het leukste is om in stijl de spots te gaan verkennen, oftewel huur een busje/camper en maak een roadtrip langs de verschillende spots in het land. De beste spots vind je in het westen van Australië. Van Brighton tot Palm Beach en ten zuiden van Sydney rond Botany Bay. Je vindt er zowel vlakwater als wavespots. Van Brighton naar Sydney is ca. 1000km en dus prima te doen tijdens een roadtrip! Je kunt er dus voor kiezen om ‘m, afhankelijk van je tijd, nog langer te maken. Je kunt er ook voor kiezen om richting West Australie te gaan en van Perth richting Exmouth te rijden (ruim 1.600 km).

Spots langs de Oostkust van Australië

Old Bar, in New South Wales is een vlakwater spot met kristalhelder water die uitkomt in de oceaan, met veel zandvlaktes en gebieden om te varen. Als je in Queensland bent, ga dan naar Noosa aan de Sunshine Coast. Hier vind je meerdere spots met witte stranden, warm water, golven maar ook vlakwater en constante wind. Vlak water in de riviermonding en golven waar de riviermonding uitkomt in de oceaan. Clontarf en haar Brighton Beach, ook in Queensland, is de perfecte locatie om te leren kitesurfen.

Noordelijker vind je Port Douglas, gelegen bij het Great Barrier Reef, met een tropisch klimaat en het hele jaar door gemiddeld 13.5 knopen. Tot slot Agnes Water in Queensland met heerlijke zeewind en zowel golven als vlakwater.

great-barrier-reef

Spots langs de Westkust van Australië

In West-Australië biedt Safety Bay kristalhelder en vlakwater, beschut door de omliggende eilanden. Je vindt hier geen boten, zwemmers of andere obstakels. Shoal Water Bay is de beste locatie in Perth voor je kitesurf sessies. Margarat River biedt glad/vlak water achter de zandbank bij Augusta, waar de wind van zonsopgang tot zonsondergang waait.

Visum Australië aanvragen

Wat je ook in Australië gaat doen, je hebt ten alle tijden een geldig visum nodig om het land in te mogen. Of je een geldig visum hebt wordt vaak al voordat je het vliegtuig instapt gecheckt. In tegenstelling tot veel landen is een aanvraag voor een toeristenvisum Australië via E-visums.nl zo gedaan. Ook het Working Holiday Visum is hier eenvoudig aan te vragen. Voor Nederlanders zijn er meerdere soorten visums. Het eVisitor visum (toeristenvisum), de Working Holiday visa, en de Subclass 600 (Long Stay visa).

Toeristenvisum Australië

Het toeristenvisum is voor de Nederlandse en Belgische toerist. Het visum is doorgaans een jaar geldig en je mag er meerdere keren mee het land in. Iedere keer dat je Australië binnenkomt mag je 3 maanden blijven. Met dit visum mag je geen betaald werk doen!

Voorwaarden zijn o.a.:

  • Het hebben van een zorgverzekering
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst (ook als je voor de tweede keer dat jaar komt)
  • Je hebt geen strafblad
  • Je bent ouder dan 18 jaar

Het toeristenvisum Australië is beschikbaar vanaf € 14,95 per persoon. Vraag het Australië visum online in 5 minuten aan.

Auteur

Schrijf een reactie