Kitesurfen op vlak en ondiep water tot ruim 1,5 kilometer uit de kust, warme temperaturen, constante wind, betaalbaar en na je sessie bijkomen in een all inclusive resort… Dat is El Gouna! En dat alles op nog geen 5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

El Gouna ligt 30 kilometer ten noorden van Hurghada in de woestijn van Egypte. Het dorpje is vooral bekend onder kitesurfers, duikers en zonaanbidders. Je vindt er veel luxe all inclusive resorts voor een leuke prijs!

Facts & Figures over kitesurfen in El Gouna

 • Beste wind: juni t/m september
  In augustus kan het er echter erg warm worden. De wind gaat doorgaans ’s ochtends vroeg aan, valt rond de lunch even weg en neemt eind van de middag weer in kracht toe.
 • Beste golven: n.v.t.
  El Gouna kent voornamelijk vlak water spots. Achterop kan het wat choppy worden.
 • Watertemperatuur
  Zomers heb je voldoende aan een lycra, als protectie tegen de zon. In het voor- en najaar voldoet een shorty en in de winter is een lang wetsuit wel prettig.
 • Vereiste niveau
  El Gouna is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die hun tricks willen oefenen.
 • Water condities:
  Voornamelijk vlak water. Er kan af en toe wat rif liggen waar je niet in wilt belanden.

Windfinder El Gouna

De kitesurf spots

Element Watersports

Een ruime spot en een kite center met goed eten, leuke sfeer en een frisse uitstraling. Het waait er tevens doorgaans 1 a 2 knopen harder dan bij onderstaande spots. Het water is tot ruim 1,5 kilometer uit de kust vlak en ondiep. Daarna wordt het iets choppy. Tevens is de spot erg clean, er ligt weinig koraalrif en weinig steen. Nette stalling en ruimte om je kites schoon te maken. Een aanrader!

Element Water Sport

KBC

Deze spot ligt iets downwind van Elements. Ook dit center heeft een stalling, restaurant, schoonmaak faciliteiten, etc. Als het niet waait of je wilt even bijkomen na een sessie kan je gebruik maken van de ligbedden op het zonneterras. Het grote nadeel van deze spot is het koraalrif en de stenen. Met name met laagwater moet je echt oppassen waar je vaart. Schoentjes zijn hier dan ook geen overbodige luxe.

RedSeaZone

Weer iets downwind van KBC ligt RedSeaZone. Als je op het strand van het hotel Three Corners Ocean View staat ligt KBC links en RedSeaZone rechts. Het hotel heeft hier tevens een klein restaurantje waar je als hotelgast gebruik kunt maken van je all-in. Wederom een ruime kite spot met vlak en ondiep water en een kite center met alle faciliteiten. Ook hier moet wel oppassen met waar je vaart aangezien hier, net als bij KBC, wel wat koraalrif ligt.

Kitepeople (Mövenpick)

Dit kite center is gelegen op het strand van het Mövenpick Resort El Gouna.  Het water is ondiep en het voorste stuk wordt met name gebruikt door lessers en beginners. Het water is ondiep tot ca 400 meter. Daarna ligt er een stuk koraalrif en wordt het dieper. Hier bijzondere aan deze spot is de zandbank die op ca 2 minuten varen ligt. Je vindt hier grote stukken gekleurd koraal, stenen en delen met ondiep water.

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam vlieg je in nog geen 5 uur naar Hurghada. Veel grote touroperators als TUI en Corendon bieden leuke pakketreizen aan naar El Gouna. Wat je mee mag nemen aan kitesurfbagage en wat je ervoor moet betalen verschilt per airline. Bij Corendon koop je een aantal kilo’s en bij TUI moet je je kitesurfbagage aanmelden als ‘bijzondere bagage’.

Overnachten

El Gouna staat vol met (all inclusive) hotels dus keuze genoeg. Kies bijvoorbeeld voor een hotel uit de Three Corners-keten. Vanaf je hotel pak je voor een euro een Tuktuk die je naar de kite spot brengt.

Three Corners Ocean View

Als het niet waait…

Waar je ook bent, El Gouna of Dakhla, het kan altijd eens een dag niet waaien. Gelukkig is El Gouna een toeristische badplaats waardoor er voldoende te doen is op een no-wind-day.

Alternatieve activiteiten:

 • Wakeboarden
 • Suppen
 • Duiken
 • Boottocht
 • Naar de Spa
 • Parasailen
 • Quadbiken
 • Jeep Safari

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moet

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie