Texel is dé bestemming om snel even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen! Als je er dan ook nog een actief weekendje van maakt kom je helemaal als herboren terug. Texel is het grootste Waddeneiland en staat vooral bekend om zijn brede stranden en goede condities voor watersporters. Een ander bijkomend voordeel is dat je eenvoudig, zonder te reserveren, vanuit Den Helder de boot kunt pakken en binnen no time aan de overkant bent.

5 activiteiten voor een actief weekendje Texel

Mountainbiken

Texel heeft een uitdagende MTB-route die dwars door het bosgebied De Dennen loopt. De route is bijna 8 kilometer lang en is een technisch moeilijke route. Beginner? Dan zijn er mogelijkheden om het onder begeleiding te doen. Liever meer uitdaging? Kies dan voor de 100 kilometer MTB route die van de veerhaven naar de westkust loopt.

Wadlopen

Iets wat je een keer moet ervaren als je op Texel bent is Wadlopen. Twee keer per etmaal is het eb en valt de bodem aan de waddenkant van het eiland droog. Samen met een gids maak je een tocht over de bodem van de zee. Je kunt zien wat er allemaal leeft op de bodem, je ziet schelpdieren, zeevogels en wie weet nog een paar bijzondere souvenirs die ooit bij een boot overboord zijn geslagen. Trek schoenen aan die vies mogen worden, je zakt regelmatig weg in de modder. Bonus: de kans is groot dat je zeehonden spot!

Wadlopen activiteiten texel
Wadlopen op Texel

Kitesurfen

Texel staat bekend om haar goede wind en aangezien je er met vrijwel alle windrichtingen terecht kunt is het een goede locatie om te (leren) kitesurfen. De golven op Texel zijn doorgaans hoog en clean en beginners kunnen het beste wachten op hoog water. De bekendste spots zijn paal 9 en 17, deze liggen aan de Noordzeekant. Er zijn diverse kitesurf scholen op het eiland gevestigd!

Blokarten

Zin in actie? Laat je door de wind over het strand voeren in een strandzeilwagen met daarop een zeil (blokart). Het is een karretje op drie wielen waarbij je dicht boven de grond zit. Je zwaartepunt ligt laag waardoor je niet direct omvalt maar het kan natuurlijk wel gebeuren. Zorg daarom dat je niet je nieuwste kleren aan hebt. Blokarten is ook leuk om met een groep te doen, racen tegen elkaar. Je krijgt eerst een korte clinic en dan kan de wedstrijd beginnen!

Paardrijden

Paardrijden op het strand bij de ondergaande zon… dat klinkt toch aantrekkelijk? Met het paard door de branding, genieten van de vergezichten. Bij een manege kan je eenvoudig een bos- of strandrit boeken (ook als beginnende ruiter). Van 1 oktober tot 1 mei zijn paarden op het gehele strand toegestaan, van 1 mei tot 1 oktober enkel op de aangewezen stranden.

Naar welke activiteit gaat jouw voorkeur uit?

 

Texel: Low budget kitesurf vakantie dichtbij huis

Auteur

Schrijf een reactie