Zuid Afrika heeft zoveel te bieden. Van de mooiste wildparken waar je de big five kunt spotten, tot diverse wijnroutes en het kitesurf walhalla Kaapstad. Kies voor een rondreis door Zuid Afrika en, als je het goed plant, je kunt na je vakantie al deze punten afvinken.

In dit artikel geven we je tips voor je een rondreis door Zuid Afrika. We zetten de mooiste bezienswaardigheden, wildparken en to-do’s voor je op een rij.

Tips voor een rondreis door Zuid Afrika

Natuur (nationaal- en wildparken)

Altijd al eens de Big Five willen spotten? Dan is dit je kans! In Zuid Afrika staat de ‘Big Five’ voor de buffel, de leeuw, de olifant, het luipaard en de neushoorn.  Het Kruger Park is een van de bekendste parken van Zuid Afrika. Je kunt kiezen om de Wilderness Trails te doen waarbij je in drie dagen met twee rangers door het park loopt.

Andere parken zijn het Addo Elephant National Park, Pilanesberg National Park, Madikwe Game Reserve en het Hluhluwe-Imfolozi Park.

Eten & drinken (wijnroutes)

When in South Africa… mag je het indrukwekkende Kaapse Wijnland niet missen. Het ligt begint op ongeveer een half uur rijden van Kaapstad. De wijngaarden zijn omgeven door het landschap van de Westkaap. Je kunt ervoor kiezen om enkel wijn te proeven maar als je liever niet meer wilt rijden kun je er ook overnachten.

De bekendste wijnroute, en volgens velen de mooiste, ligt rond de stad Stellenbosch. Ga zeker langs Lanzerac (wijnboer) om de beroemde Lanzerac Pinotage te proeven. Wil je de route combineren met een stukje geschiedenis en cultuur dan kun je tevens een bezoek brengen aan Babylonstoren, een historische Kaaps-Hollandse boerderij uit 1962.

Stellenbosch

Andere bekende en leuke wijnroutes zijn Franschhoek en Paarl. Zoals de naam al doet vermoeden vind je rondom Franschhoek veel wijnboerderijen met Franse namen. Paarl is een van de oudste routes en brengt je langs meer dan 40 wijnmakerijen.

Actief; kitesurfen & hiken

Kaapstad is hét kitesurfwalhalla. Tijdens onze winters trek de wereldtop naar Kaapstad om daar te trainen. Tevens wordt hier, vaak rond januari, de bekendste kitesurfwedstrijd ter wereld gehouden; de Red Bull King of the Air. Kaapstad is geen kitesurfbestemming voor beginners maar in de buurt liggen voldoende spots die geschikt zijn voor beginners.

Kaapstad november

Niet zo’n waterrat? Kies er dan voor om de Tafelberg de beklimmen. De Tafelberg is 1.085 meter hoog. Denk niet dat je zo even naar boven loopt want het is een behoorlijke klim. Gelukkig zijn er meer dan honderd verschillende routes, ook voor de minder ervaren wandelaars.

Je kunt er ook voor kiezen om een berg te beklimmen van waaruit je juist uitzicht hebt op de imposante Tafelberg. Beklim dan de bekende ‘Lion’s Head’ met een hoogte van ca. 660 meter. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en de oceaan. Trek er ongeveer een uur voor uit om naar de top te hiken.

Auteur

Schrijf een reactie