Het blijft een eeuwig gevecht met de kilo’s als je op kitesurf vakantie gaat. Je hebt een boardbag vol met kitesurf gear en geen zin om ook nog eens een extra koffer mee te nemen, en al helemaal niet als je daar ook weer extra voor moet betalen. Om het nog maar niet te hebben over je transformatie tot ‘pakezel’ met al die tassen/koffers. We geven je een aantal tips (hacks & essentials) hoe je slim om kunt gaan met het gewicht van je bagage en wat absoluut niet mag ontbreken in je tas…

10x travel hacks & essentials

 1. Hamamdoek

De eerste hack is een hamamdoek. Een badlaken is erg zwaar en groot om mee te nemen. En als je op kitesurf vakantie gaat is het ten slotte de bedoeling om zoveel mogelijk op het water staan en zo min mogelijk op je handdoek te liggen. Neem een hamamdoek mee! Dat is een plat geweven handdoek die ze in Turkse badhuizen gebruiken. Compact, licht en zo weer droog.

 1. Shampoo bar

Je boardbag zit waarschijnlijk al vol genoeg dus probeer zoveel mogelijk in je handbagage te proppen. Dan komt natuurlijk het probleem dat daar niet veel vloeistof in mag. Bij Lush kan je ‘shampoo bars’ halen. Dit is shampoo in een vaste vorm (een bar) en mag dus mee in je handbagage.

 1. Kitesurf tas als handbagage tas

Heb je in het buitenland geen storage bij de kitespot en moet je elke dag je spullen van de accommodatie meenemen naar de spot? Dan wil je niet telkens met je boardbag sjouwen.

Tip: neem 1 kitesurf tas mee en gebruik deze ook als je handbagage tas. Scheelt weer aan gewicht in je boardbag en ze zijn nog eens lekker groot ook!

 1. Island Tribe

Als je hele dagen op het water staat is goede en waterbestendige zonnebrand een must! Island Tribe is een Nederlands merk en de producten zijn speciaals ontwikkeld voor watersporters. Het is extreem water en zweet bestendig, dus geen prikkende ogen of wit uitslaande huid. Ze hebben handige gel sticks voor het gezicht en sprays en lotions voor de rest van het lichaam.

Travel hacks

 1. Less is more

Een kitesurf vakantie staat niet gelijk aan een catwalk dus neem enkel mee wat je echt nodig hebt. Dat ene shirtje kan je echt wel een paar dagen aan. Less is more! Een wetsuit of lycra + boardshort voor overdag en een paar shirtjes voor in de avond will do. Waarschijnlijk ben je toch te gaar om nog het spectaculaire nachtleven in te duiken… 😉

 1. Gopro / action cam

Dat gave kitesurf avontuur moet natuurlijk wel vastgelegd worden. Zorg dat je een Gopro of andere action cam meeneemt met voldoende batterijen, SD kaartjes en de nodige mounts. Denk bijvoorbeeld aan een line mount en selfie stick.

 1. Verzekering

Niet iets wat je fysiek mee kunt nemen maar wel iets wat je absoluut moet hebben; een reisverzekering die kitesurfen dekt. Aangezien kitesurfen in de verzekeringswereld als ‘extreme sport’ wordt gezien dekken de meeste reisverzekeringen dit niet. Met Sportzeker ben je zowel in het binnen- als buitenland gedekt.

 1. Kite repair set

Lullig als je ergens op een verlaten strand in het buitenland staat en je hebt een gaatje in je doek of leading edge. Vaak wordt er bij aanschaf van een kite een klein reparatie setje meegeleverd. Zorg altijd dat je wat plakkers en dergelijke bij hebt als je naar het buitenland gaat. Niet op elke spot is een kitesurf center of shop in de buurt.

 1. Surf Ears

Niets is vervelender dan dat je halverwege je vakantie een surfers oor oploopt. Zorg dan dat je goede oordopjes mee hebt. Zeker als je naar een bestemming gaat waar het water kouder is dan 20 graden, het risico op surfers oor is dan namelijk 6 keer zo groot. Surf Ears 2.0 is speciaal ontwikkeld voor watersporters! Ook aan te raden voor al je sessies in Nederland.

 1. Hoodie

Zelfs op bestemmingen waar het doorgaans erg warm is kan het ’s avonds goed afkoelen als het waait. En dat zijn tenslotte de bestemmingen die we opzoeken toch? Neem bijvoorbeeld Dakhla (Marokko) en Turkije, overdag heerlijk warm maar ’s avonds kan het redelijk fris worden. Your hoodie is your best friend in the evening (en natuurlijk in het vliegtuig).

En last but not least: Zorg dat je naar een warme spot gaat zodat je zo min mogelijk kleding mee hoeft te nemen 😉

Lees ook: Waarom je op kitesurf vakantie moetApex Adventures

Auteur

2 Comments

 1. Hey leuke tips allemaal! Denk ook eens aan sruf handschoentjes, de meesten hebben niet genoeg kite eelt om dagen aaneen te kiten met blaren tot gevolg.
  En, als je naar een plek gaat waar de koffie ver weg of niet te zuipen is, neem dan ook een bruu koffiezettertje van 15 gram mee en een pakje goede pads (Simon Lévelt) mee

  • Wanderlife Reply

   Bedankt Rudo! Surf handschoentjes zijn inderdaad een hele goede tip. Zelf gebruik ik in warme landen mijn wakeboard handschoenen (lekker dun en open vingers). Dat koffiezettertje moeten we maar eens testen dan 😉

Schrijf een reactie