Ken je dat? Je gaat inpakken voor je volgende reis en hebt alleen al een tas vol aan snoeren en stekkers van adapters. Je ziet door de bomen het bos niet meer en kan elke keer alle snoeren uit elkaar halen. Welke hoorde ook alweer waarbij? Helemaal niet nodig! Met deze tips heb je maar een paar snoeren en adapters nodig en laat je zo de helft thuis.

Tips om zo min mogelijk adapters mee te nemen op reis

1. USB hub

Kijk eens hoeveel snoeren een USB uitgang aan het einde hebben zitten. Vaak is dit het geval bij camera’s, telefoons, smartwatches, etc. Ga je dan voor elk snoertje ook een adapter meenemen? Dan eindig je inderdaad met een hoop adapters in je bagage.

Een USB hub is hier een uitkomst voor. Je plugt de USB hub in het stopcontact en kunt daar al je snoeren inpluggen. USB hub is een kastje waar meerdere USB poorten inzitten. Je vindt ze in allerlei formaten, met 4 poorten maar zelfs ook met 8 poorten.

2. Multi USB oplaadkabel

Ok, nu zit je met minder adapters maar zit je natuurlijk nog steeds met veel snoeren. Een multi USB oplaadkabel is niks meer dan een oplaadkabel met aan de ene kant een USB en aan de andere kant verschillende uitgangen voor verschillende soorten apparaten. De kabel splitst zich dus op in meerdere kabels met meerdere uitgangen. Zo kun je met één snoer meerdere apparaten opladen.

3. Pütz elektrische tandenborstel

Fan van elektrisch poetsen? Maar dat is toch weer een extra oplader? Nee hoor! De elektrische tandenborstel van Pütz gaat tot wel 45 dagen mee zonder oplader! Als je op vakantie gaat en niet 6 maanden gaat backpacken is deze tandenborstel dus een uitkomst. Elektrische poetsen zonder alle extra ballast mee te hoeven nemen. En hij is nog eens stukken voordeliger dan de gemiddelde elektrische tandenborstel (€39.95).

Putz tandenborstel

4. Universele wereldstekker

Reis je door meerdere landen waarin je verschillende soorten stekkers nodig hebt? Dan hoef je niet voor elk type stopcontact een andere stekker mee te nemen. Een universele wereldstekker plug je in vrijwel elk stopcontact in.

5. Pak slim in!

De beste tip is om gewoon slim in te pakken. Met andere woorden, bedenk wat je écht nodig hebt. Je gaat tenslotte op vakantie dus een beetje afgesloten zijn van de buitenwereld is helemaal zo gek nog niet? Heb je die laptop wel nodig? Internet, mails lezen en films kijken kan ook allemaal op je telefoon. Eventueel kun je een (solar) powerbank meenemen als je lang onderweg bent. Dat geeft nog altijd veel minder gewicht en snoeren dan een laptop.

Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten via een reactie.

Lees ook: Travel hacks & essentials voor je kitesurf vakantie

Auteur

Schrijf een reactie