Je hebt hem misschien weleens voorbij zien komen: Dan Knight a.k.a. ‘The Kite Launcher’. Kite launchers doen niets meer dan het oplaten van kites van kitesurfers. Omdat wij voor meer van dit soort goedwillende types zijn en het vaak genoeg is gebleken dat een kite oplaten nog niet zo makkelijk is, hebben we een vacature voor kite launchers uitgezet.

Functieomschrijving kite launchers:

In jouw rol als kite launcher ben je ontzettend belangrijk en waardevol in de kitesurf scene. Jouw aanwezigheid wordt door al je collega’s (kitesurfers) op prijs gesteld. In deze rol werk je zelfstandig aan het tevreden stellen van kitesurfers. Je controleert het strand op kites die klaarliggen en optimaliseert de kite-sessie-duur van kitesurfers door snel te schakelen tussen kites. Jij bent iemand die zichzelf graag wegcijfert voor anderen en niet de behoefte heeft om zelf het water op te gaan. De rol is geschikt voor een expert die graag samenwerkt in cross-functionele teams. Je team bestaat uit meerdere kitesurf types en disciplines, van het oplaten van een matras tot C-kite, deze wereld kent geen geheimen voor jou.

Je werkdagen en -tijden variëren, afhankelijk van de wind. Jij vindt het dan ook geen probleem om niets te kunnen plannen. In ruil daarvoor krijg jij je eigen spot toegewezen waar jij het mannetje/vrouwtje kunt zijn!

Taken & verantwoordelijkheden:

Jouw takenpakket is duidelijk en bestaat uit…
– Het OPLATEN van kites (niet neerlaten!)
– Monitoren van het strand of er iemand wilt starten

Functie eisen:

Jij bent…
– Sociaal: Jij cijfert jezelf makkelijk voor anderen weg en geniet ervan als andere plezier hebben.
– Proactief: Jij ziet het als iemand klaar staat om te gaan en bent er gelijk bij.
– Enthousiast: #sharethestoke
– Flexibel: Aangezien je niet met elke windrichting op elke spot kunt kiten ben jij bereid om afhankelijk van de windrichting eventueel ingedeeld te worden op een andere spot.
– Stressbestendig: Op een mooie zomerse weekenddag met 20-25 knopen kan het erg druk zijn op een spot… Jij draait hier je hand niet voor om.
– Geen aanpakker: Jij wilt geen kites aanpakken.

Jij kunt…
– Snel schakelen: De ene kite opgelaten? Dan moet je snel om je heen kunnen kijken om te zien wie de volgende is. Kitesurfers houden er niet van als ze worden opgehouden en er tijd van hun sessie af gaat.
– Anticiperen: Je herkent het niveau van kitesurfers en anticipeert hierop. Een beginner die het koude water in wilt? Dan loop jij natuurlijk mee het water in.
– Out-of-the-box denken: Jij denkt out of the box. Is er bijna geen ruimte op de spot om de kite op te laten dan heb jij daar altijd een oplossing voor.

Jij hebt…
– Een hands-on mentaliteit: Jij hebt een echte ‘hands-on’ mentaliteit. Jij pakt die kites op en laat ze op.
– Geen 9-tot-5 mentaliteit: Jouw werktijden zijn afhankelijk van de wind.
– Affiniteit met kites: Maar hoeft het zelf niet te kite’surfen’.
– +3 jaar relevante werkervaring: Je hebt vroeger veel gevliegerd.

Hoe je dag eruit ziet:

Minimale eisen:

– Geen Duitse nationaliteit
– Uitstekende beheersing van de kitesurf-handgebaren
– Ondernemend vermogen
– Per direct en altijd beschikbaar
– Beheersing van het windvenster is een pre
– Gewend om met grote en kleine kites te werken
– In het bezit van rijbewijs en auto

Wat wij bieden:

Jij doet dit omdat je de kitesurf scene wilt supporten en zult veel bedankjes krijgen voor het werk dat je doet. Waardering is jouw beloning en is onbetaalbaar. Als een kitesurfer je niet bedankt, mag je hem/haar op deze slechte gewoonte aanspreken.

Interesse?

Stuur je CV + motivatie naar info[@]wanderlife.nl met in de onderwerpregel ‘sollicitatie kite launcher’.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lees ook: Deze 15 kitesurf-types kom je tegen op het strand

Auteur

Schrijf een reactie