Egypte is bij uitstek het land voor een zon, zee en strand vakantie maar waarom combineer je het niet met leuke actieve activiteiten? Egypte is tenslotte een van de mooiste locaties om te duiken, snorkelen en heeft dé condities voor iedereen die wilt (leren) kitesurfen en/of windsurfen. Er zijn weinig plekken waar je zulk vlak, ondiep en warm water vindt in combinatie met goede en constant winde door het hele jaar heen. Liever iets minder spannend? Dan zijn er ook leuke SUP (stand up paddle) tours te doen of kan je een balletje slaan op de golfbaan.

Tips voor het boeken van je vakantie naar Egypte

Voor we ingaan op de leukste bestemmingen en activiteiten in het land hebben we een aantal praktische tips voor je op een rij gezet.

Tip 1. Egypte wordt steeds weer populairder, maar ben je niet gebonden aan een specifieke dag of week, kijk dan voor een last minute naar Egypte. Dit kan aardig schelen in de kosten en vaak zijn er, buiten schoolvakanties om, hele leuke deals te scoren.

Tip 2. Vergeet daarnaast niet dat je voor Egypte een visum nodig hebt. Deze kun je eenvoudig van te voren bestellen of ter plekke op de luchthaven kopen.

Tip 3. Door de ligging van de badplaatsen, met aan de ene kant woestijn en aan de andere kant de Rode Zee, verbrand je sneller dan je denkt. Zorg dus dat je je extra goed insmeert!

Tip 4. Waag je niet direct aan alle lokale lekkernijen maar speel op safe en laat je lichaam eerst wennen aan de warmte en ander eten.

Tip 5. Neem niet teveel mee. Een bikini/zwembroek en wat kleding voor de avond en je bent klaar!

 

De leukste bestemmingen en activiteiten in Egypte

Duiken & snorkelen in Marsa Alam

Egypte staat bekend om haar mooie riffen waar je perfect kunt duiken en snorkelen. Als je geluk hebt spot je zelfs nog een paar dolfijnen! Bij Marsa Alam liggen meerdere riffen waaronder Elphinstone Reef, Dolphin House en Abu Dabbab. Je kunt zelfs naar echt scheepswrak duiken. Het Wrak van Hamada is 65 meter lang en zonk in 1993. Voor zowel beginners als gevorderden is dit goed te doen.

Snorkelen El Gouna

Kite- en windsurfen in El Gouna

Liever wat actie óp het water? El Gouna is een van de mooiste bestemmingen van het land om te (leren) kitesurfen en/of windsurfen. Het water is hier vlak en lang ondiep, daarnaast is de wind erg constant. El Gouna beschikt over meerdere kite-/windsurf centers waar je lessen kunt volgen en materiaal kunt huren. Meer ervaren? Neem je gear mee en werk aan je freestyle skills!

Egypte grab

Quad safari in Hurghada

Hoe gaaf is het om op een quad door de woestijn te crossen? En dan op een hoog punt ook nog eens genieten van de prachtige zonsondergang? Vanuit Hurghada gaan meerdere quad safari’s, vaak stop je tussendoor nog even bij een bedoeïenendorp. En het mooiste is dat je er geen ervaring voor nodig hebt. Je leert het allemaal ‘on the road’.

Mozesberg beklimmen vanuit Dahab

In het oosten van Egypte ligt de Sinaï-woestijn met het gelijknamige gebergte. De bekendste berg van het Sinaï-gebergte is de Mozes-berg (2200m) en deze is dan ook goed te beklimmen. Bereid je voor op een 7km lange toch naar boven… Deze kunt je overdag en ’s nachts doen. In de zomer in Egypte? Ga dan voor de nacht. Vanaf de top kan je genieten van een prachtige zonsondergang!

Golfen in Soma Bay

Actief maar niet té actief? In Soma Bay geniet je aan de ene kant van de woestijn, aan de andere kant van de Rode Zee en daar middenin The Cascades Golf & Country Club. Een golfbaan met maar liefst 18 holes. Deze baan is een uitdaging voor iedere golfer. Baandetails: 18-hole, Par 72, 6 kilometer.

Vakantie Egypte? Doen!

 

Auteur

Schrijf een reactie