Je kent het wel… Je boekt een vakantie, moet het aantal kilo’s voor je koffer kiezen en denkt aan 20kg wel genoeg te hebben. Toch blijft het vaak een race tegen de weegschaal om ook daadwerkelijk onder die 20 kilo te blijven. Met name dames vinden het vaak lastig om vooraf al te moeten bepalen wat ze de komende dagen gaan dragen.

Ga je voor ruim en kies je 30kg, dan is het juist vaak een uitdaging om die 30 kilo ook daadwerkelijk IN je koffer te krijgen. Veel ‘standaard’ koffers zijn qua afmeting gemaakt voor 20-25 kilo aan bagage.

In dit artikel geven we je tips & tricks voor het inpakken van je koffer. Zowel tips om op kilo’s te kunnen besparen als tips om efficient met je ruimte om te gaan.

7 hacks & tips om je koffer slim in te pakken

Tip 1: Je koffer (gewicht + ruimte)

Je kunt nog zo slim inpakken maar als je een zware koffer hebt zijn dat verloren kilo’s die je niet meer kunt gebruiken voor kleding, zonnebrand, etc. Is je koffer te klein dan is het zonde als al die kilo’s waarvoor je hebt betaald niet in je koffer passen. Met name als je alleen met handbagage reist is het belangrijk dat je koffer zo licht mogelijk is. De reisbagage van Samsonite bestaat uit een brede collectie koffers, van groot tot klein en zwaar tot licht.

Tip 2: Lijstjes, lijstjes, lijstjes…

Begin op tijd met het maken van een lijstje. Zet daarop alles wat in je opkomt en wat je denkt nodig te hebben op vakantie. Is je lijstje klaar? Bedenk dan hoelang je weg bent en hoeveel je van alles (bv. kleding) nodig hebt. Maar bedenk bij alles ook of je het wel écht nodig hebt. Kan je bijvoorbeeld kleding wassen op locatie?

Tip 3: Kleding

Heb je eenmaal bepaald wat je meeneemt en wat niet? Dan is het tijd om je kleding zo slim mogelijk in te pakken. Hoe? Door je kleding op te rollen! Het bespaart aan de ene kant ruimte en aan de andere kant voorkom je ook nog eens kreukels in je kleding.

Tip 4: Hamam handdoek

Als je naar luxe resorts gaat dan kan je vaak een badlaken van het hotel pakken. Ga je iets kleinschaliger of minder luxe? Neem dan een hamam handdoek mee in plaats van een grote én vooral zware badlaken. En zo’n hamam handdoek wikkel je nog makkelijk om je heen ook!

Tip 5: Cosmetica & verzorgingsproducten

Backpacken of juist een luxe reis? In beide gevallen heb je helemaal niet veel nodig. Ga je backpacken dan kan je je make-up doorgaans wel thuis laten en ga je naar een luxe resort dan ligt je kamer als het goed is vol met douchegel, shampoo, etc.

Wil je toch wat aan cosmetica en verzorgingsproducten meenemen? Bedenk dan hoeveel je nodig hebt en giet het eventueel over in kleine flesjes. Scheelt een hoop gewicht en ruimte.

Vergeet uiteraard je zonnebrand niet!

Tip 6: Leesvoer

Ben jij zo iemand die wel 5 boeken verslind op vakantie? Boeken nemen niet alleen veel ruimte in, een stapeltje boeken weegt ook zo een paar kilo. Een e-reader is een uitkomst en heb je tegenwoordig al voor een paar tientjes. Schaf een paar boeken aan of download ze via een vriend/vriendin en je bent klaar.

Tip 7: Stel jezelf de vraag “Heb ik het écht nodig?”

Wees streng voor jezelf. Je mag best 2x met hetzelfde outfit op de foto. Eventueel combineer je kledingstukken elke keer anders met elkaar waardoor het net lijkt alsof je een ander outfit aan hebt. Zonvakantie? Bedenk dan of je dat extra paar schoenen echt wel nodig hebt. Waarschijnlijk loop je de hele dag rond op je slippers.

Lees meer handige vakantie tips!

Lees ook:
Travel tips: neem zo min mogelijk adapters mee op reis
Travel hacks & essentials voor je kitesurf vakantie

Auteur

Schrijf een reactie